Twintig gewonden door elektrocutie tijdens huldiging op hockeyclub

Foto: BFM

Twintig gewonden door elektrocutie tijdens huldiging op hockeyclub

Print
Mol -

Twintig gewonden. Dat is de balans van een zwaar incident zaterdagavond rond 18u tijdens de viering van de kampioenstitel van de U19 meisjes op de terreinen van de Hockey Club Inter Mol aan de Emiel Bequaertlaan. Elf slachtoffers konden het ziekenhuis in de loop van de avond verlaten. Drie zwaargewonden liggen in gespecialiseerde ziekenhuizen.

“Tijdens de huldiging werden slingers hoog in de lucht werden geschoten”, weet commissaris Robert Lehaen van de lokale politie Balen-Dessel-Mol. “Een van de slingers heeft de hoogspanningslijnen geraakt die boven het terrein hangen. Daardoor is er een stroomontlading richting grond ontstaan. De elektriciteit is ingeslagen op een metalen hekwerk waar op dat moment mensen tegenaan stonden.”

De ontlading zorgde niet alleen voor een lichtflits, maar er was ook een luide knal te horen die aan een ontploffing deed denken.

Er vielen twintig slachtoffers. Drie zwaargewonden zijn naar gespecialiseerde ziekenhuizen gebracht, Stuivenberg in Antwerpen en Gasthuisberg in Leuven. Ze verkeren niet in levensgevaar.

Elf lichtgewonden konden het ziekenhuis in de loop van de avond al verlaten. Zes slachtoffers liggen nog in ziekenhuizen in Mol en Geel. Volgens de politiewoordvoerder varieert de leeftijd van de slachtoffers tussen 8 en 80 jaar.

Rode Kruis

“Mensen van slachtofferhulp van de politie en van het Rode Kruis zijn ook snel ter plaatse gekomen”, weet de burgemeester van Mol, Wim Caeyers (CD&V). “Zij zorgen mee voor de opvang van de mensen die niet gewond zijn geraakt, maar wel fel onder de indruk zijn van wat er zich heeft afgespeeld.”

Het bestuur van de hockeyclub wilde zaterdagavond nog niet reageren. Door de impact van de stroomontlading is ook de stroomvoorziening op het domein van de club beschadigd.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio