Nachtmerrie van Bart De Wever is droom van Yasmine Kherbache: “Een progressief front”

Print

In de laatste rechte lijn naar de verkiezingen van 26 mei komt elke dag een lijsttrekker op de redactie van Gazet van Antwerpen aan de toog hangen. Vandaag is dat Yasmine Kherbache, federale lijsttrekker voor s.pa. Uit het hele gesprek blijkt dat datgene waar Bart De Wever voor waarschuwt, de ultieme droom is voor Kherbache: dat links aan Waalse zijde nog groter zal worden dan het al is. Volgens een recente peiling in Gazet van Antwerpen, kiest nog amper 8,5% van de kiezers in de provincie Antwerpen voor sp.a. De progressieve partijen samen halen nauwelijks 30%. Maar met de hulp van een sterk progressief front aan Waalse kant, is het duidelijk dat Kherbache hoopt de N-VA uit de federale regering te houden.

Sp.a hamert terug op ‘zekerheid’

Volgens Kherbache moet sp.a terug aan boord, onder andere om de koopkracht te vrijwaren : “Er was wel een koopkrachtstijging van 5%, maar de gewone mensen zien hun loon niet vooruit” aldus Kherbache, die ook pleit voor meer werkbaar werk, als we met z’n allen langer moeten werken.

Reddingsboei voor sp.a komt uit Wallonië

We blikten ook nog even terug op de peiling die Gazet van Antwerpen liet uitvoeren, daar scoorde sp.a niet goed. De partij dook net als Open Vld onder de 10% en haalde slechts een goeie 8,5%. Toch hoopt Kherbache nog zondag de verrassing te kunnen zijn met sp.a. Samen met de PS aan Waalse kant, heeft de rode familie nog steeds kans de grootste te zijn.

Lees meer verkiezingsnieuws