Sarah Bettens wordt Sam: “Ik ben altijd al transgender geweest, maar ik wist het niet”

Sarah Bettens wil voortaan door het leven gaan als Sam. In De Standaard vertelt de zangeres van K’s Choice, afkomstig uit Kapellen, voor het eerst dat ze in de overgang zit. “Ik ben nu één maand bezig met medicatie.” Sam Bettens stuurde ook een videoboodschap de wereld in.

LEES OOK. (+) Sarah Bettens gaat voortaan door het leven als Sam Bettens

In een interview met De Standaard Weekblad vertelt zangeres Sarah Bettens dat ze in de overgang zit om een man te worden. Sarah wordt Sam, zegt ze. “Ik ben met een lage dosis hormonen begonnen, om de overgang geleidelijker te maken dan bij de meeste mensen gebruikelijk is. Puur om te kunnen zien wat er zal veranderen aan mijn stembanden.”

Bettens vertelt hoe het de laatste jaren al langer duidelijk werd. “Ik winkelde al jaren niet meer op de vrouwenafdeling, mijn haar werd altijd maar korter en mannelijker, ik ging van gewone beha’s over op sportbeha’s en daarna op van die binding bras die je nog platter maken. Ik merkte dat ik die ook ’s nachts begon aan te trekken, omdat ik niet meer kon verdragen om langs de spiegel te lopen en te zien dat ik borsten had.”

Nieuw muzikaal project

In een persbericht voegt ze nog toe dat transgender zijn geen keuze is. “Ik ben het altijd al geweest, maar ik wist het niet. Openlijk door het leven gaan als transgenderman is echter wel een keuze, daarom voel ik een enorme dankbaarheid naar mijn vrouw, mijn kinderen, mijn ouders, mijn broers en hun familie, mijn vrienden en iedereen die me na aan het hart ligt voor de steun en om van me te houden voor wie ik ben.”

De zangeres werkt met een stemcoach. “Die zal me door deze veranderingen leiden, maar ik zal anders klinken. K’s Choice zal met mij mee evolueren en Rex Rebel, het nieuwe muzikale project waarvan ik deel uitmaak, zal een vrij originele mix worden van voor, tijdens en na mijn transitie.”

Sarah Bettens deed ook haar verhaal bij Linde Merckpoel van Studio Brussel.

Sam Bettens heeft ook een Instagram-account.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© VTM

© Frank Clauwers

Nu in het nieuws