© fvv

Antwerpen: stad werkt aan gezonde schoolmaaltijden

Het schepencollege besliste om een projectvoorstel uit te werken voor gezonde maaltijden in de basisschool. Het was een belangrijke eis van sp.a tijdens de coalitiegesprekken.

svw

In Antwerpen werd in 2017 net geen 30% van de kinderen geboren in een kansarm gezin. Voor hen is het niet vanzelfsprekend om dagelijks een gezonde maaltijd te voorzien. ’s Middags thuis gaan eten gebeurt steeds minder, veel kinderen maken gebruik van voor- en/of naschoolse opvang.

Om ervoor te zorgen dat de Antwerpse kinderen minstens één gezonde en betaalbare maaltijd per dag hebben, wil de stad een projectvoorstel uitwerken dat bepaalt welke structurele en systematische aanpak nodig is voor de organisatie van gezonde maaltijden op de basisschool.

“De stad zal een projectleider aanstellen om een projectgroep te leiden met alle betrokken stedelijke diensten en betrokkenen die nodig zijn om dit project te realiseren”, zegt Antwerps onderwijsschepen Jinnih Beels (sp.a). “Binnen deze projectgroep zal een analyse gemaakt worden van verschillende modellen in binnen- en buitenland. In een volgende fase zal een aantal modellen uitgetest worden in een netoverschrijdend proefproject in vier Antwerpse basisscholen.”

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio