© Jan Van der Perre

K3 danst in de Ardennen voor Gigi

Jij bent mijn Gigi, zo heet de nieuwste single van K3. Een toekomstige zomerhit, hopen ze, die ook vraagt om een zomers decor. En dus kozen ze voor de bijhorende clip voor een stukje Provence in eigen land.

eadp, vama

Het is slechts een duim groot, maar toch is Torgny officieel een van de mooiste dorpen van Wallonië. Mede dankzij de stralende zon doen de huizen uit okergele stenen uit de lokale steengroeve zelfs denken aan de Provence. De 220 inwoners die het pittoreske dorpje telt, mochten donderdag K3 ontvangen. Want Torgny doet dienst als decor voor de clip van Jij bent mijn Gigi.

“Het is hier zalig”, zeggen Hanne, Marthe en Klaasje in koor. “Het dorp ligt op de grens met Frankrijk. Hoe leuk is het dat je dit hebt in eigen land? We lijken wel op vakantie”, zegt Klaasje. “Voorlopig voelt het nog niet als werken aan, maar vanavond (donderdagavond, red.) misschien wel. Dan kan het nog heel laat worden.”

“Het was lang rijden, maar het is de moeite waard”, zegt Hanne. “Het lijkt echt op een Spaans of een Frans dorpje. Dat was ook de bedoeling voor deze clip.”

In het nummer bezingt het trio Gigi, een jongen op wie iedereen – jongen of meisje – verliefd is. Maar tegelijk is het een jongen die op iedereen verliefd kan worden en om je hart te veroveren onder je raam gaat zingen. “Hij is een beetje een Don Juan. Het is een toffe, jonge kerel. Als hij muziek maakt, feest het hele dorp mee”, zegt Marthe.

Of het nummer de dames aan hun eigen Gigi doet denken? “Iedereen kan voor zichzelf invullen wie Gigi is. Maar ik denk aan mijn eigen vriend Max. Als ik dan zing, fonkelen mijn ogen”, zegt Klaasje. “Voor mij is het ook wel mijn eigen vriend”, zegt Hanne. Wanneer ze dieper nadenkt, zegt ze een ietwat verrassende naam. “Obama! Die kan ook wel een Gigi zijn. Hij ziet er lief, tof en gezellig uit. Maar ik weet niet of ik die wel onder mijn raam wil horen zingen (lacht).” En is er intussen een Gigi in het leven van Marthe? “Ik ben heel gelukkig. Als vrijgezel!”