Primeur: spotters van politie mogen aftrap geven op Bosuil

Foto: Antwerp Clubblad

Primeur: spotters van politie mogen aftrap geven op Bosuil

Print

De ene keer een sponsor, dan weer een legendarische ex-speler, maar een politieagent? Voor het eerst in de lange geschiedenis van Antwerp FC mochten twee agenten de aftrap geven van de thuiswedstrijd tegen Gent op de Bosuil. De eer én de primeur was weggelegd voor Eddy Boes en Danny Geerinckx, twee zogenaamde ‘spotters’ die jarenlang ‘in burger’ de harde kern van Antwerp FC volgden. En eind juni met pensioen gaan.

‘Den Danny’ en ‘den Boes’, ongeveer 20 jaar lang (de ene iets langer dan de andere) kende elk lid van de harde kern van de oudste club van het land het duo. Twee oud-gedienden uit de stevige ploeg ‘agenten in burger’ die elke thuis- én uitwedstrijd, tot in het buitenland toe, de niet altijd brave fans van Antwerp mee in het gareel moesten proberen te houden. Vroeger als Voetbalcel van de Antwerpse politie, daarna de dienst ‘Info’, sinds enkele jaren ‘INTEL’. Hun job? De ‘hooligans’ van dichtbij en zonder uniform in het oog houden, zo weinig mogelijk repressief optreden (tenzij het niet anders kon) en zo veel mogelijk proberen te bemiddelen als de zaken uit de hand dreigen te lopen.

Op 30 juni gaat het duo met pensioen. Met spijt in het hart. Maar toch niet helemaal. “Eindelijk kunnen we terug gewoon supporter zijn”, lacht het duo in het Antwerp Clubblad. “En eindelijk eens een wedstrijd kunnen volgen zoals het hoort zonder te hoeven concentreren op het randgebeuren.”

Meer voetbalnieuws