Eerste modecollectie ontworpen door artificiële intelligentie gepresenteerd

Foto: Photo News

Mode

Eerste modecollectie ontworpen door artificiële intelligentie gepresenteerd

Print

In Milaan werd de eerste collectie die ontworpen is met behulp van artificiële intelligentie aan het grote publiek getoond. Anna Yang van Annakiki maakte hiervoor gebruik van haar smartphone, die haar voorstellen voorschotelde op basis van haar eigen collecties en tienduizenden andere.

Het klinkt als verre toekomstmuziek, maar dat is het niet. Voor het eerst werd in Milaan een collectie voorgesteld die met behulp van artificiële intelligentie in het leven werd geroepen. De twintigdelige collectie Fashion Flair werd gecreëerd door Anna Yang, ontwerpster van Annakiki, die hiervoor een beroep kon doen op de technologie op haar smartphone.

Haar toestel analyseerde haar eigen collecties en tienduizenden andere collecties om vervolgens een aantal voorstellen voor te leggen, die de ontwerpster enkel nog van een eigen signatuur moest voorzien.

De ontwerpster zei hierover het volgende: “Met zijn kunstmatige intelligentie stelt mijn smartphone mij in staat om op een volledig nieuwe manier te werken. Ik ben er zeker van dat dit soort technologie in de toekomst een grote rol zal spelen in de modewereld. Deze collectie is slechts één voorbeeld van wat er mogelijk zal zijn.” De bestaande technologie zal nu beschikbaar gesteld worden aan studenten van een aantal Italiaanse modescholen, zodat ook zij zich kunnen uitleven met artificiële intelligentie.

View this post on Instagram

#annakikiforhuawei #annakiki #huaweip30pro

A post shared by ANNAKIKI (@annakikiofficial) on

NIET TE MISSEN