© rr

Dwangsom van 5.000 euro per dag als Albert geen DNA wil afstaan aan Delphine Boël

Als koning Albert II weigert een DNA-staal af te staan aan Delphine Boël voor een vaderschapstest, moet hij haar 5.000 euro per dag betalen. Dat blijkt uit een arrest dat donderdag werd vrijgegeven.

sir

Het hof van beroep van Brussel heeft beslist dat koning Albert II zijn DNA moet afstaan om het te vergelijken met dat van Delphine Boël, die erkend wil worden als zijn dochter. Als hij zich niet aan die beslissing houdt, moet hij een dwangsom van 5.000 euro per dag betalen. Het hof volgt daarmee de advocaten van Delphine Boël, die willen dat koning Albert II onmiddellijk een DNA-test ondergaat, zoals het hof van beroep in oktober al had besloten. Delphine Boël had die schadevergoeding in februari nog geëist, schreef Le Soir toen. Ze strijdt al jaren om aan te tonen dat koning Albert II haar biologische vader is, en niet Jacques Boël. In oktober vorig jaar oordeelde het Brusselse hof van beroep nog dat Jacques Boël niet de wettelijke noch de biologische vader is van Delphine Boël. Het hof beval koning Albert II toen om binnen de drie maanden een DNA-test te ondergaan die uitsluitsel moest geven over zijn vermeend vaderschap.

Maar koning Albert weigert DNA af te staan. “Hij tekent beroep aan bij het Hof van Cassatie”, zeiden Alain Berenboom en Guy Hiernaux, de advocaten van koning Albert II, toen. “Z.M. koning Albert II zal zich niet aan een DNA-analyse onderwerpen zolang het Hof van Cassatie zijn arrest niet heeft gewezen. Volgens zijn raadgevingen werkt het cassatieberoep immers opschortend wat de DNA-test betreft”, aldus de advocaten.

MEER OVER Delphine Boël