Belgische fles bubbels is de beste ter wereld

Food

Belgische fles bubbels is de beste ter wereld

Print

De Belgische schuimwijn Cuvée Prestige 2014 Brut Blanc de Blancs is verkozen tot de beste schuimwijn ter wereld op het Brusselse Concours Mondial, een jaarlijkse wedstrijd waar stalen schuimwijn en champagne worden beoordeeld. De fles wint het van 730 andere inzendingen.

Belgische fles bubbels is de beste ter wereld

De Cuvée Prestige 2014 Brut Blanc de Blancs wordt gemaakt op het Waalse domein van Chant d’Eole in het Henegouwse Quévy-le-Grand, op twintig minuten rijden van Bergen. Deze wijn kon 342 internationale juryleden overtuigen die alle inzendingen proefden en beoordeelden. Dat werd beloond met een Grand Gold Medal.

“Een erkenning als deze zal reflecteren op de hele productie van Belgische wijnen - sprankelend of niet”, zegt Hubert Ewbank, manager van de Chant d’Eole, in een reactie. “Dat is heel goed nieuws voor de hele branche, waarvan de kwaliteit blijft verbeteren.”

Meer Belgen

Zelf een dezer een barbecue gepland, of gewoon altijd een reden om te klinken? Dan kan je de wijn zelf proeven. Voor een fles betaal je rond de 22 euro. In de categorie van wijnen die een Gold Medal kregen, komen trouwens nog andere (schuim) wijnen uit eigen land terug. Het gaat om de volgende flessen:

- L’Insoumise blanc 2017 van Vin de Liège

- Chapitre Brut Nature van La Ferme du Chapitre

- Ruffus Brut Sauvage van Vignoble des Agaises

- Chant d’Eole Brut Blanc de Blancs 2016 van Domaine du Chant d’Eole

- Chant d’Eole Brut Rose 2016 van Domaine du Chant d’Eole

Een Silver Medal werd toegekend aan de volgende Belgische producten:

- Brut van Château de Bioul

- Ruffus Rosé Brut van Vignoble des Agaises

- Chardonnay Meerdael Brut Blanc de Blancs

Meer informatie over de ranglijst met betere mousserende wijnen en champagnes, vind je op de officiële website van de wedstrijd.

NIET TE MISSEN