“50 jaar Sporting Lokeren”: boek over clubgeschiedenis in de maak

Foto: Sporting Lokeren

“50 jaar Sporting Lokeren”: boek over clubgeschiedenis in de maak

Print

Het afgelopen seizoen viel er niet veel te vieren, maar in 2020 zal Daknam zich meer in feeststemming mogen hullen. De Waaslanders blazen dan vijftig kaarsjes uit en vieren dat met een boek dat de clubgeschiedenis samenvat.

Sporting Lokeren degradeerde het afgelopen seizoen sportief uit de hoogste Belgische voetbalklasse. In de 50-jarige geschiedenis van de club is die gebeurtenis ongetwijfeld één van de grootste dieptepunten, maar Lokeren kende ook hoogdagen: het speelde 40 seizoenen in eerste klasse, won tweemaal de beker (2012 en 2014) en speelde zelfs ooit de kwartfinale van de UEFA Cup (1981).

Om de vijftigste verjaardag te vieren, neemt de club het initiatief om alle gebeurtenissen die zich afspeelde op Daknam samen te binden in een boek. “Op 22 juni 2020, precies 50 jaar nadat de fusie tussen Racing en Standaard Lokeren werd geofficialiseerd, zal een prachtig boek worden voorgesteld waarin teruggekeken wordt op een aantal opmerkelijke passages uit de geschiedenis van onze traditieclub”, meldt de club op haar website.

“We gaan evenwel niet voor een saai geschiedenisoverzicht. We willen een lijvig, mooi geïllustreerd werk samenstellen, waarin teruggeblikt wordt op zowel de extatische geluksmomenten als de meest diepe dalen uit de clubgeschiedenis.”

Inbreng supporters

De Wase club wil van de gelegenheid gebruikmaken om ook het ultieme Lokerse elftal samen te stellen. En daarvoor worden de supporters geraadpleegd. “Vanaf nu zal er elke vrijdag op onze site een poll gelanceerd worden die ons na twaalf weken niet alleen dé trainer uit de clubgeschiedenis zal opleveren, maar ook dé doelman, dé linksachter, dé spits … en ga zo maar door. Kiezen wordt moeilijk, vaak bijna onmogelijk, maar op het einde van de rit zal het ons een lijstje opleveren van clubiconen die we extra in de verf willen zetten.”

De poll verschijnt op vrijdag 17 mei op de website van Sporting Lokeren.

Meer voetbalnieuws