© Getty Images/iStockphoto

DISCUSSIE. Opletten met granola: volg jij nog alle voedingsadviezen?

Granola is te mijden, preparé moet in de diepvries voor je ervan eet, géén plastic potjes gebruiken om je eten op te warmen,... In een hoog tempo komen de voedingsadviezen op ons af. Hoe ga jij om met al die raadgevingen? Kan je het nog gezellig en gezond houden zonder paranoïde te worden?

ph

De Hoge Gezondheidsraad heeft een nieuwe lijst met 30 aanbevelingen klaar. De essentie is dat je alle contact met hormoonverstorende mutagene stoffen moet beperken. “We willen mensen niét de indruk geven dat ze moeten leven zoals in het stenen tijdperk”, zegt professor en kankerspecialist Nik Van Larebeke. Wel is het de bedoeling mensen te informeren over wat risicovol is. De Nederlandse tegenhanger van de Hoge Gezondheidsraad heeft ondertussen ook aangeraden om rauwe vleesproducten zoals preparé eerst in te vriezen en dan pas op te eten om toxoplasmosebesmetting te vermijden.

Ben jij nog vatbaar voor al die adviezen? Heb je je eigen keuze gemaakt over wat je wél en niet opschept of koopt? Ben je om gezondheidsredenen misschien drastisch je eetpatroon gaan aanpassen en heeft dat resultaat gehad? En zijn de wetenschap over verstorende stoffen en onze massaconsumptie eigenlijk wel met elkaar te verzoenen?

Discussieer mee via onderstaand formulier. Een aantal reacties wordt gebundeld in Gazet van Antwerpen van vrijdag.

Nu in het nieuws