Heist Zomert zorgt voortaan voor muzikale ambiance onderaan de berg

Nick Vercammen is voorzitter van de vzw Feest Forward, die Heist Zomert zal organiseren. Foto: Dirk Vertommen

Heist Zomert zorgt voortaan voor muzikale ambiance onderaan de berg

Print
Heist-op-den-Berg -

De zomerse familiefestivalavonden onderaan de Heistse berg zullen er voortaan anders uitzien. Heist Bruist is niet meer en wordt vervangen door Heist Zomert. De nieuwe organisator Nick Vercammen (32) en zijn ploeg zijn volop bezig met de voorbereidingen.

“Het heeft een tijdje geduurd vooraleer we zicht hebben gekregen op hoe de festivalavonden er deze zomer zouden uitzien. Er waren wat interne problemen bij de organisatie. Uiteindelijk is gekozen voor een goed concept waar we veel vertrouwen in hebben, met een nieuwe hoofdorganisator”, duidde schepen van Evenementen Katleen Vantyghem (N-VA) op de gemeenteraad van dinsdagavond.

De nieuwe naam van het evenement wordt Heist Zomert, met in het logo twee bergtoppen die voor de ‘M’ staan. Daarmee wordt teruggekeerd naar de benaming van enkele jaren geleden. De nieuwe hoofdorganisator van het wekelijkse gratis familiefestival is dan weer Nick Vercammen (32), afkomstig uit Bevel en ook de voorbije jaren al actief bij de organisatie. “We organiseren dit met onze vzw Feest Forward. Ik kan rekenen op een kern van vijf personen om alles mee in goede banen te leiden. Vanaf 13 juli toveren wij iedere zaterdag zes weken lang het centrum van Heist-op-den-Berg om tot een gratis familiefestival. Ons doel is om met Heist Zomert een vaste waarde te worden die nog jaren meekan.”

“We zorgen voor artiesten met lokale en nationale allure en dit in uiteenlopende genres. Zowel deejays, bands als soloartiesten zullen op ons podium staan. Zo hopen we elke week ook een ander publiek aan te spreken, zodat er voor elk wat wils is”, zegt voorzitter Nick Vercammen.

Heist Zomert zorgt voortaan voor muzikale ambiance onderaan de berg
Het nieuwe grondplan. Foto: RR

Een grote nieuwigheid is het nieuwe grondplan. “We gaan het podium opstellen op de parking van het Torengebouw, gericht naar de Bergstraat. Zo hebben alle cafés een goed zicht op het podium. De berg kan dan ook mee als een soort tribune dienstdoen voor de mensen die in het gras van de muziek willen genieten”, klinkt het.

Het programma is grotendeels rond. “We beginnen op 13 juli met Terug naar den Eden. De week nadien is er Ronny Lee, op 27 juli komt Buscemi met zijn nieuwe project Blak Juju. Op 3 augustus is het Real Retro House, een week later Roland Van Campenhout met Band en als afsluiter op 17 augustus staat Fixkes geprogrammeerd. Alle avonden zullen weer gratis toegankelijk zijn”, zegt Vercammen.

Financiën

Tijdens de gemeenteraad van dinsdagavond werd nog dieper ingegaan op de financiën van Heist Bruist van de voorbije jaren. “In hun boekhouding zien we dat ze 15.000 euro van de gemeente en 17.000 euro private steun van de horeca aan het kruispunt ontvingen. Toch was er ‘maar’ 2.000 euro winst na een zeer goede jaargang met heel goed weer. Begrijpen wie kan”, merkte oppositielid Jan Baestaens (ETA+) op.

“De jaren daarvoor was er zelfs verlies”, duidde gemeenteraadslid Jan De Haes (N-VA). “Maar dat is niet onlogisch. Het is heel belangrijk om rekening te houden met het feit dat dit happenings zijn met gratis toegang en democratische prijzen. Het is dus niet zo gek dat er vanuit een verliespositie gewerkt wordt en dat er subsidies nodig zijn. De muzikale avonden geven uitstraling aan Heist-op-den-Berg, dat is de grote winst.”

Ook in Berlaar

De vzw Feest Forward zal voortaan ook instaan voor de organisatie van de wekelijkse festivalavonden in Berlaar. Die zullen BALder Zomer gaan heten. Meer details daarover worden binnenkort bekendgemaakt.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio