Opnieuw beiaardconcerten in Mechelen: “Startschot voor muzikale zomer”

De Sint-Romboutskathedraal in Mechelen. Foto: BELGAIMAGE

Opnieuw beiaardconcerten in Mechelen: “Startschot voor muzikale zomer”

Print
Mechelen -

De stad Mechelen gaat dit jaar de Mechelaars opnieuw trakteren op beiaardconcerten. Het startschot zal zaterdag worden gegeven op de jaarlijkse Beiaarddag.

De Beiaardschool Jef Denyn opent zaterdag haar deuren voor een rondleiding. Nadien volgen initiatielessen en een tour in de beiaard van de Sint-Romboutstoren. ’s Namiddags staat ook een leerlingenconcert en een optreden van het handbellenkoor Akabella op het programma. Op de beiaard van de Sint-Romboutstoren staan van 3 juni tot en met 9 september vijftien maandagavondconcerten gepland. Gerenommeerde gastbeiaardiers uit België, Europa en de Verenigde Staten komen langs.

“De Beiaarddag is het startschot voor een muzikale zomer”, zegt schepen van Cultuur Björn Siffer. “Opnieuw zijn we erin geslaagd om voor de wekelijkse beiaardconcerten tal van grote en internationale namen naar Mechelen te halen. Het fijne aan de muziek is dat ook de hele binnenstad er gratis van kan genieten.”

De Beiaardbokes, middagconcerten in de Sinte-Mettetuin, keren opnieuw terug vanaf september. “Deze frisse middagconcerten zijn de ideale ontspanning tijdens je lunchpauze”, aldus Siffer.

Tot slot mag ook de achtste editie van de Internationale Beiaardwedstrijd Koningin Fabiola van woensdag 10 tot en met zondag 14 juli niet ontbreken. Aan de vijfjaarlijkse competitie nemen enkel de beste beiaardiers ter wereld deel.

https://beiaardschool.mechelen.be/beiaarddag

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio