WK Snorren en Baarden vindt dit weekend voor het eerst plaats in Antwerpen

Enkele leden van de Antwerpse Snorrenclub Foto: JHS

WK Snorren en Baarden vindt dit weekend voor het eerst plaats in Antwerpen

Print
Antwerpen -

De Antwerpse Snorrenclub organiseert van vrijdag tot en met zondag de veertiende editie van de World Beard and Moustache Championships. De club kiest elk jaar een Belgische Snor van het Jaar, maar het is de eerste keer dat ze het wereldkampioenschap organiseert.

Sinds 2005 neemt de Antwerpse Snorrenclub deel aan het WK. Het laatste kampioenschap vond in 2017 plaats in de Amerikaanse stad Austin. Dit weekend komt de wedstrijd voor het eerst naar België.

In het Flanders Meeting and Convention Center op het Astridplein, beter bekend als Koningin Elisabethzaal, strijden zo’n 500 deelnemers uit een twintigtal landen om 18 verschillende titels binnen drie disciplines: baarden, gedeeltelijke baarden en snorren. Ook de vrouwen kunnen prijzen winnen in de categorieën realistische snor, realistische baard, creatieve snor of creatieve baard. Op zondag vindt er ook nog snorren- en baardenparade plaats.

De mascotte voor het WK is de besnorde keizertamarin. Bezoekers van de wedstrijd kunnen met hun ticket op zaterdag ook gratis naar de Antwerpse Zoo.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio