Speeltuin op vernieuwde Kaaien ingespeeld, binnenkort groot volksfeest op Kaaien

Op de Antwerpse Kaaien, ter hoogte van de De Gerlachekaai, is woensdagmiddag de gloednieuwe speeltuin open gegaan. Kinderen uit de buurt mochten de plek als eersten verkennen en klauteren er voortaan met een fenomenaal zicht op de Schelde.

ph, joro

Het is een van de eerste concrete vernieuwingen van de Scheldekaaien, en de voorbode van de hele strook Zuid-Sint-Andries, die nog volop in aanbouw is. Dat gedeelte van de heraangelegde Kaaien moet op 1 juli klaar zijn en dat zal gepaard gaan met een groot volksfeest.

De speeltuin van 2000 vierkante meter is 125 meter lang en tussen de 10 en de 15 meter breed. Hij bestaat uit twee grote delen en heeft in totaal een 25 houten speeltuigen. Het noordelijke deel van de speeltuin is gericht op kinderen van 2 tot 6 jaar, met speelse toestellen voor de allerkleinsten. Het zuidelijke deel is gericht op kinderen van 6 tot 12 jaar. Het is een meer uitdagende, avontuurlijke zone met verschillende hoge speeltoestellen.

“Op vraag van de bewoners openen we de speeltuin vroeger dan gepland”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Annick De Ridder (N-VA). De Antwerpenaar kan zo alvast genieten van het eerste deel van het nieuwe openbaar domein dat 1 kilometer lang wordt. Zowel links als rechts van de speeltuin zal het groen als een lineair park verder doorlopen richting Zuiderterras en Nieuw Zuid.

Bekijk een timelapse van de aanleg van de nieuwe speeltuin:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Kaaien