Sloop douanegebouwen op snelwegparking E34 komt dichterbij

Foto: IMA

Sloop douanegebouwen op snelwegparking E34 komt dichterbij

Print
Mol -

De douanegebouwen op de snelwegparking naast de E34 in Mol-Postel worden zo snel mogelijk afgebroken. Dat vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Ward Kennes (CD&V) van Vlaams Minister Ben Weyts (N-VA) na een schriftelijke vraag.

De snelwegparking naast de E34 in Mol-Postel wordt vaak gebruikt door transmigranten die als verstekeling per vrachtwagen het Verenigd Koninkrijk willen bereiken. Vaak verstoppen ze zich in de leegstaande douanegebouwen. Vlaams volksvertegenwoordiger en burgemeester van Kasterlee Ward Kennes (CD&V) kaartte het probleem aan bij Vlaams Minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA), die bevoegd is over de infrastructuur.

“Het lokale bestuur van Mol wil de parking niet sluiten omdat deze wordt gebruikt door vrachtwagenchauffeurs die hun rij- en rusttijden respecteren. Dit is essentieel voor de veiligheid op de weg”, zegt Kennes. “Maar samen met Mols burgemeester Wim Caeyers pleit ik voor een snelle afbraak van de leegstaande gebouwen.” Als antwoord op de schriftelijke vraag van Kennes heeft minister Weyts laten weten dat de sloopvergunning voor de gebouwen in de loop van april is aangevraagd. De aflevering van de vergunning duurt maximum drie maanden. Tegelijkertijd werd een overheidsopdracht uitgeschreven voor de afbraak. Zodra beiden in orde zijn, kunnen de werken van start gaan.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio