Tom Dumoulin probeerde het na zware val maar moet dan toch opgeven in de Giro: “Blessures waren te pijnlijk”

Foto: AFP

Tom Dumoulin probeerde het na zware val maar moet dan toch opgeven in de Giro: “Blessures waren te pijnlijk”

Print

De Ronde van Italië is voorbij voor Tom Dumoulin. De Nederlandse oud-winnaar van Team Sunweb ging woensdag van start in de vijfde etappe, maar gaf vrij snel op.

De Nederlandse favoriet en kopman van Team Sunweb viel dinsdag zwaar in de rit die uiteindelijk gewonnen werd door Richard Carapaz. Dumoulin hield geen breuken over aan zijn tuimelperte, maar: “Ik slaap er een nachtje over en dan beslis ik of ik doorga”, zei hij na de rit. “Ik wil eerst al zien of ik überhaupt op die knie kan steunen.”

Dumoulin kreeg woensdag groen licht van de medische staf van zijn ploeg om te koersen, ook al heeft hij nog altijd last van de linkerknie die hij dinsdag raakte bij de massale crash in de finale van de vierde etappe. “Tom zal zijn best doen en zien wat de dag brengt”, zei zijn ploeg op Twitter.

“Medisch gezien is hij klaar om te rijden”, aldus team arts Stephan Jacolino. “Het zal er vandaag echter vanaf hangen hoeveel pijn hij gaat voelen in die knie. Hopelijk gaat het goed en neemt de pijn af gedurende de rit.”

“Ik ga proberen starten, maar de kans is aanwezig dat ik snel zal moeten afstappen omdat het in deze etappe meteen snel bergop gaat. Ik ga proberen”, reageerde de Nederlander zelf. “Hopelijk helpen die pijnstillers een beetje en kan ik de komende twee dagen doorkomen. Als ik echt kracht zet op mijn linkerbeen is dat pijnlijk. Het was een grote klap op de pees in mijn knie. Of ik heb overwogen af te stappen? Ik wil nog niet naar huis ook al is het klassement weg. De Tour? Daar wil ik nog even niet mee bezig zijn. Ik zit nog in de Giro.”

Maar al vroeg in de rit moest Dumoulin er dan toch de brui aangeven. “Zijn blessures waren te pijnlijk”, aldus Team Sunweb.

Meer sportnieuws