ANPR-camera weert vanaf 1 juni doorgaand verkeer in Kruisbaan

Aan de Pius X-school komt er een knip. Foto: Stijn Van de Sande

ANPR-camera weert vanaf 1 juni doorgaand verkeer in Kruisbaan

Print
Mechelen -

De stad weert vanaf 1 juni doorgaand gemotoriseerd verkeer in de Kruisbaan in Mechelen-Zuid. Daarvoor plaatst ze een ANPR-camera. De knip past in een reeks maatregelen tegen sluipverkeer en overdreven snelheid.

Sinds de nieuwe invulling van de Huyghebaert-site waren buurtbewoners bezorgd over extra verkeersoverlast. De ingreep aan de Pius X-school moet die nu beperken. Doorgaand verkeer is vanaf 1 juni niet meer toegelaten, maar fietsen, speed pedelecs, taxi’s, hulpdiensten en bussen behouden wel doorgang.

Vaak te snel gereden

“Samen met de bewoners bekeken we hoe we de mobiliteit in de buurt konden verbeteren”, zegt Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+), schepen van Mobiliteit. “Eén van de oplossingen was een knip in de Kruisbaan. Dat is een oplossing voor het sluipverkeer en voor de overdreven snelheid, die al geruime wordt aangekaart door de bewoners en objectief ook wordt gestaafd door snelheidscontroles. Onze metingen geven aan dat er vaak te snel gereden wordt”, stelt burgemeester Bart Somers (Vld-Groen-m+).

Ook in de buurt heeft de stad een aantal maatregelen genomen. Zo is de zone 30 uitgebreid en in de Egide Walschaertsstraat is de maximumsnelheid verlaagd. In de Europalaan, Molenweide, Geerdegem-Schonenberg en in de omliggende straten zijn ook verschillende zebrapaden en andere wegmarkeringen zoals parkeervakken en fietssuggestiestroken nu of binnenkort aangebracht. Op de langere termijn is de aanleg van een vrachtwagensluis in de Europalaan gepland, waar ook een ANPR-camera komt.

Elders in Mechelen komen er nog camera’s in de Mezenstraat en aan de verbinding Wollemarkt-Schoolstraatje.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio