Bestuurder Waasland-Beveren stelt zich vragen over informele gesprekken van eigen clubadvocaat met bondsparket

Voorzitter Dirk Huyck was gisteren op de match. Foto: BELGA

Bestuurder Waasland-Beveren stelt zich vragen over informele gesprekken van eigen clubadvocaat met bondsparket

Print

Een van de advocaten van Waasland-Beveren vroeg de voorbije maanden een informeel gesprek met onderzoekscoördinator Ebe Verhaegen. Opmerkelijk: het is nu één van de bestuurders van de club zelf die zich daar plots vragen bij stelt.

Enkele dagen voor de langverwachte start van de Geschillencommissie Hoger Beroep is het duidelijk: het merendeel van de betrokken advocaten in de zaak slijpt de messen voor een lange procedureslag. Achterhoedegevechten om de rol van KV Mechelen en Waasland-Beveren in het beïnvloeden van het competitieverloop te verbloemen? Of net noodzakelijke stappen om de “subjectieve” rol van het bondsparket aan te klagen? De toekomst zal het uitwijzen.

Dinsdag lekte uit dat Jan De Man, advocaat van financieel directeur Olivier Swolfs (Waasland-Beveren), zich vragen stelt bij twee informele ontmoetingen tussen de onderzoekscoördinator en clubadvocaat Tom Rombouts. Nochtans zijn die ontmoetingen er, volgens onze informatie, net gekomen op vraag van het kamp-Waasland-Beveren zelf. Om informeel te polsen wat Swolfs en voorzitter Dirk Huyck overwogen te vertellen aan het bondsparket. Alle betrokken partijen zeggen dat op de zittingen van de Geschillencommissie de waarheid daarover wel zal bovendrijven. Als die zittingen tenminste niet uitgesteld worden, want donderdag en vrijdag moet er eerst nog een andere procedureslag uitgevochten worden. Dan beslist een Brusselse kortgedingrechter of de belangen van KV Mechelen niet geschonden zijn in heel de tuchtprocedure.

Meer voetbalnieuws