Aangeboden door Efteling

© Efteling

Natte of droge zomer … het wordt een prachtige dag in de Efteling

Als er één ding is waar je in de lage landen zeker van kan zijn, dan is het wel dat je geen staat kan maken op het weer. Vandaag is er geen wolkje aan de lucht, terwijl het morgen pijpenstelen regent. Maar bij een bezoek aan de Efteling, vlak over de Nederlandse grens, maakt dat eigenlijk niks uit. Er valt altijd wel wat te beleven, zodat je je geen seconde verveelt … weer of geen weer!

Mediahuis Brand Studio

365 dagen betovering

Omdat de Efteling al 67 jaar lang een park is waar niet alleen van alles te beleven, maar ook van alles te zien valt, ervaar je elk seizoen weer anders. Het hele jaar door, 365 dagen lang, val je van de ene verbazing in de andere. Warm of koud, nat of droog, achter elke hoek wacht je een nieuwe betoverende verrassing. ‘s Zomers is de Efteling bovendien twee uur langer open – vrijdag en zaterdag zelfs tot 23 uur! – zodat je nog wat langer kan genieten van je dag. Verkoeling nodig? Verfris je aan een van de frisse fonteintjes. Of stap aan boord van De Vliegende Hollander of de woeste Piraña.

Knibbel knabbel knuisje

Zo’n hele dag rondwandelen, van ’s morgens tot ’s avonds, daar krijgt een mens honger van. En dorst natuurlijk. Maar geen nood, in niet minder dan 16 restaurants kan je genieten van een snelle hap tot een Bourgondische maaltijd.

Lekker zondigen met frietjes of een pannenkoek? Of toch maar een gezond slaatje of heerlijke kip? Er is voor ieder wat wils. Zelfs als je vegetarisch of halal wil eten, ben je in de Efteling aan het juiste adres. Als het wat frisser is zoek je binnen een knus plekje, in een sprookjesachtige setting. Bij mooi weer eet je buiten, op een gezellig terras in de stralende zon. Of uit het vuistje natuurlijk, onderweg naar de volgende attractie, als je echt geen moment wil verliezen. Tip: in de Gondoletta kan je rustig genieten van de natuur én van je lunch.

Wist je trouwens dat Polles Keuken, Het Wapen van Raveleijn en Pinokkio’s pizza & pasta restaurant ook open zijn na sluitingstijd? Ideaal om met je kinderen of kleinkinderen een lekker vervolg te breien aan een zalig dagje uit.

Magische parkshows en indoor attracties

Op audiëntie bij de koning in Symbolica, met een 3D-bril in PandaDroom, bibberen en beven in Vogel Rok, wegdromen in de betoverende wereld van Droomvlucht, … de Efteling heeft tal van overdekte attracties om je ook bij slechter weer een onvergetelijke dag te bezorgen. Wil je van je sokken geblazen worden? Reserveer dan tickets voor de theatershow CARO, een visueel spektakel voor de hele familie, vlak na sluitingstijd. 75 minuten boordevol humor, muziek en halsbrekende acrobatische toeren houden je op het puntje van je stoel.

Zijn jouw kinderen tussen 7 en 10 jaar oud, en zijn het echte podiumbeestjes? Dan kunnen ze zelfs meespelen! Al wat je moet doen, is hen inschrijven op de website. Een paar uur voor de voorstelling worden ze klaargestoomd voor een gastrol die hen nog lang zal heugen.

Overnachten aan de rand van het Efteling Park

Waarom zou je geen verlengstuk aan je pretparkbezoek breien, in een van de hotels en vakantieparken die de Efteling rijk is? In vakantiepark Efteling Loonsche Land bijvoorbeeld logeer je in knusse hutten en slaap je tussen de bomen, in de duinen of aan het water. Tot rust komen in een sprookjesachtige setting, op wandelafstand van het park waar je onbeperkt in en uit kan lopen … veel mooier wordt het niet.

Als het zonnetje schijnt vind je in Efteling Bosrijk de nodige verkoeling in het Badhuys. Of je maakt een stevige wandeling langs het Keienspoor in de ongerepte natuur van het Loonsche Land. En terwijl je kinderen naar hartenlust ravotten op de houten speeltoestellen of aan de slag gaan met een spannende ontdekbox, geniet jij op het terras van de Proeftuyn, het Eethuys of het Hotel van een welverdiend aperitief.

Wil het weer even niet mee? Niet getreurd. Speel gezellig een spelletje Efteling Ganzenbord in je knusse Heidehut. Kom helemaal tot rust in de sauna van je Luxe Boshuysje. Of geniet in Loonsche Land of Bosrijk van een spannende film, smullend van een aan huis geleverde pizza. ’s Avonds, voor het slapengaan, kan je in Bosrijk zelfs naar de verhaaltjes van Klaas Vaak gaan luisteren. Zoete dromen gegarandeerd!