Roos van ‘de Lau’ laat borstimplantaten verwijderen: “Meisjes, denk twee keer na voor je er laat steken”

Blogster Roos Vandekerckhove (35) laat haar borstimplantaten verwijderen. De echtgenote van Laurens ‘de Lau’ Nuyens (38) doet dat omdat ze bang is door het verhoogde risico op borstkanker, maar ook omdat ze zich er niet meer goed bij voelt. Ze raadt meisjes dan ook aan om twee keer na te denken voor ze hun borsten laten vergroten.

gjs

Morgen is de grote dag voor Roos. Ze laat dan haar borstimplantaten operatief verwijderen. “Ik heb die tien jaar geleden laten steken”, zegt ze in een reeks filmpjes op Instagram. “Ik heb altijd al een kleine A-cup gehad en daar was ik heel ongelukkig mee. Ik voelde me totaal niet vrouwelijk. Maar de voorbije twee jaar begon ik me heel ongelukkig te voelen.”

De blogster ziet een aantal redenen om haar implantaten te laten weghalen, maar de belangrijkste reden noemt ze een studie waaruit blijkt dat ze met haar huidige soort van borstimplantaten - gestructureerde - een verhoogde kans op borstkanker heeft. “Dat maakt me heel bang. Vooral daarom wil ik ze eruit.” Omdat haar huid door de implantaten wel uitgerekt is, moet ze nieuwe implantaten laten steken. “Spijtig. Maar het zullen kleinere en veiligere zijn.”

Onnatuurlijk

“Een andere reden is dat ik het gevoel heb dat ze niet meer bij mijn lichaam passen. Ik sport veel meer en ben atletischer dan vroeger en ze zien er onnatuurlijk uit. Ik pas soms niet in kledij. Ik pas in een XS, maar voor mijn borsten heb ik een M of L nodig.”

De reden waarom Roos het deelt, is omdat ze meisjes wil waarschuwen die grotere borsten willen om zich vrouwelijker te voelen en om jongens te kunnen krijgen. “Nu ik ouder ben, besef ik dat ik ze niet nodig heb. Ik wou dat ik dat tien jaar geleden al beseft had. Als je het echt wil, moet je het doen. Maar denk toch goed na. Informeer je over wat je in je lichaam laat stoppen en pas ervoor op.”

© Instagram

NIET TE MISSEN