Pedro Elias scheert haar af voor zoontje (3) met kanker

Foto: carlo coppejans

Pedro Elias scheert haar af voor zoontje (3) met kanker

Print

“Toen ik hoorde dat Rover kaal zou worden, stond ik bijna met de tondeuse klaar om zelf mijn haar af te scheren.” Dat zei Pedro Elias begin mei, toen hij bekendmaakte dat zijn 3-jarig zoontje aan kanker lijdt. Nu heeft de presentator ook de daad bij het woord gevoegd: op Instagram toont hij zijn nieuwe, kortgeschoren kapsel. “Rover kort, papa kort.”

Net voor de krokusvakantie leek er iets mis met Rover, de driejarige zoon van Pedro Elias en zijn vrouw Evelien Broekaert, die voor Woestijnvis werkt. Hij had het snel koud, speelde niet meer en zag vaak bleek. Enkele doktersbezoeken later volgde het slechte nieuws: Rover heeft kanker. Hij moet twee jaar chemotherapie krijgen, waarvan zes maanden intensief.

Even stortte de wereld in voor Elias en zijn vrouw. Maar de dokters verzekerden hen dat hun zoon zal herstellen, dus toonden de twee zich snel weerbaar. “Dit worden zes zware maanden, maar we gaan dit doen”, vertelde Elias onlangs in De Tijd. “Toen ik hoorde dat Rover kaal zou worden, stond ik bijna met de tondeuse klaar om zelf mijn haar af te scheren.”

Pedro Elias scheert haar af voor zoontje (3) met kanker
Op het Instagram-profiel van Pedro Elias regent het steunbetuigingen van vrienden en collega’s. Foto: Instagram

En nu is het ook zover: op sociale media heeft de Control Pedro-presentator een foto gedeeld waarop hij pronkt met een bros. “Rover kort, papa kort”, schrijft Elias erbij. Het bericht kon onmiddellijk op veel steunbetuigingen rekenen, onder meer van Elias’ vriend en collega Philippe Geubels. “Ik doe mee, makker”, grapt de komiek. Ook acteur Nico Sturm steekt Elias een hart onder de riem: “Het staat u, mooie mens.”

“Vroeger vond ik die symbooldaden onnozel, maar niet voor Rover”, liet Elias al optekenen. “Wat andere mensen kunnen doen? Bloed geven aan het Rode Kruis. Daarmee kan iedereen mee een steen verleggen.”

Nu in het nieuws