Voor de mooiste roze stranden moet je hier zijn

Foto: Shutterstock

Vakantie

Voor de mooiste roze stranden moet je hier zijn

Print

Waarom zou je voor een wit strand gaan als je ook een roze kunt krijgen? Ze bestaan echt, al komen ze natuurlijk niet al te talrijk voor. Een overzichtje van de mooiste en meest Instagramwaardige.

Dankzij de hulp van de natuur vind je van Kreta tot Californië stranden die mooi roze kleuren. Niet dankzij de flamingo’s zoals op Aruba, maar wel door het roze zand. Je moet er wel naar op zoek gaan, maar dat levert sowieso spectaculaire vakantiefoto’s op.

Elafonisi op Kreta, Griekenland

Het strand van Elafonisi vind je helemaal aan de meest zuidwestelijke punt van het Griekse eiland. Een tropisch paradijs, dat niet al te ver weg ligt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Exploring Greece ???? (@greecing) op

Roze strand van Komodo, Indonesië

Een van de mooiste stranden van Indonesië. Al eist de populariteit er ook zijn tol. Dat bewezen deze reisinfluencers met deze pijnlijke voor- en nafoto.

Horseshoe Bay Beach, Bermuda

Dankzij het roze zand en het azuurblauwe water is Horseshoe Bay een van de populairste stranden van de zuidelijke kust van Bermuda.

Balos op Kreta, Griekenland

Kreta is duidelijk de plaats waar je moet zijn als je op zoek bent naar een roze strand. Naast Elafonisi heeft ook Balos, helemaal in het westen, een exemplaar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nicole Deiana (@nicoledeiana) op

Roze stranden van Barbuda, Caraïben

Barbuda is een eiland in de Caraïbische Zee en maakt deel uit van de staat Antigua en Barbuda. Het telt amper een kleine 2.000 inwoners en dus een plaatsje vinden op het strand er niet al te moeilijk.

Pfeiffer Beach, Californië

Pfeiffer Beach ligt in Big Sur, een gebied aan de Californische kust dat dankzij de prachtige natuur een ware toeristische trekpleister is. Niet enkel de bergen zijn adembenemend, ook de stranden.

Spaggia Rosa op Sardinië, Italië

Vlakbij de noordelijke kust van Sardinië vind je het eilandje Isola Budelli. Dankzij het roze gesteente en het aangespoelde koraal kleurt het strand er prachtig roze.

 

NIET TE MISSEN