© Action Images via Reuters

Chelsea zet licht op groen voor Eden Hazard en Real Madrid: transfer van 100 miljoen euro in de maak

Eden Hazard heeft de zegen van Chelsea gekregen. Na een seizoen met recordstatistieken gaat het licht op groen voor een transfer naar Real Madrid. Volgens de Franse krant L’Equipe is er een akkoord voor een transfer van naar schatting 100 miljoen euro. Het zou hem tot de duurste Belg in de geschiedenis maken.

Eden Hazard mag door zijn trainer Maurizio Eden Hazard mag door zijn trainer Maurizio Sarri worden geprezen als “een van de drie beste spelers ter wereld”, voor een voetballer die nog maar één jaar contract had is een bedrag met acht nullen een ongeziene som.

Sinds zijn komst in 2012 was Eden Hazard de coup de coeur van eigenaar Roman Abramovich en zijn rechterhand Marina Granovskaia. De Russische eigenaars van Chelsea spaarden kosten noch moeite om de Belg langer aan de club te binden. Ook toen Hazard in de aanloop naar het WK in Rusland te kennen gaf dat hij zijn contract niet wilde verlengen, lieten ze hem niet gaan. De Londenaren wilden niet gezien worden als een club waar sterspelers wilden vertrekken, maar waar de beste spelers ter wereld wilden voetballen.

De Rode Duivel voelde dat het tijd was voor een vertrek. Zijn grote droom - de Champions League winnen - vreesde hij niet met Chelsea te kunnen waarmaken. Real Madrid, dat drie Europese titels op een rij onder Zinédine Zidane pakte, was zijn droombestemming. De Franse legende heeft altijd al een boontje gehad voor de Belgische nummer tien. Hazard hoopte al na het WK te kunnen vertrekken, maar zijn laatste jaar in Londen zou een van zijn beste worden: zestien goals en vijftien assists in de Premier League.

Desastreus seizoen

De terugkeer van Zidane bij Madrid maakte een nieuwe uitweg mogelijk. Voorzitter Florentino Pérez wil na een desastreus seizoen kosten noch moeite sparen om met de successen aan te knopen. Na de laatste Premier League-wedstrijd liet Chelseatrainer Sarri verstaan dat de club zijn Belgische parel niets meer in de weg legt. “Hij heeft zeven jaar alles gegeven voor de club, nu moeten wij zijn beslissing respecteren.”

De transfer zou officieel worden gemaakt na de Europa Leaguefinale op 29 mei. Die dag neemt Chelsea het op tegen Arsenal.

Meer sportnieuws