© GOYVAERTS/GMAX Agency

Loodzware kalender: Antwerp Giants spelen tweemaal op verplaatsing binnen 24 uur

Telenet Giants Antwerp werkt vanavond bij Okapi Aalstar de eerste van twee wedstrijden binnen 24 uur op verplaatsing af. Woensdagavond gaat het richting Luik. Wedstrijden die vanwege de succesvolle campagne in de Champions League eerder dit seizoen werden uitgesteld.

Ongezien, een kalender die twee wedstrijden op verplaatsing binnen de 24 uur voorziet. Het maakt dat de druk op Telenet Giants Antwerp om op de belangrijke poleposition na de reguliere competitie te eindigen nog wat verhoogt.

“We hebben de optie om na de wedstrijd in Aalst ergens in een hotel te overnachten snel van tafel geveegd”, zegt sportief manager Leo De Rycke. “We willen niet van onze routine afwijken. Vandaag eerst video en een lichte training. Dan een maaltijd in ons vast hotel en daarna de verplaatsing naar Aalst. Na de terugkeer uit Aalst trekt iedereen naar huis en woensdag volgen we hetzelfde scenario als op dinsdag, met dit verschil dat we dan naar Luik reizen. Gezond blijven en met de nodige concentratie de twee opdrachten aanpakken, dat is het doel. Doen we dat, dan is een twee op twee best mogelijk.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Oostende afhouden

De Giants staan officieus op de eerste plaats met één nederlaag minder dan Oostende. Willen ze in de slotweek van de reguliere fase de poleposition veroveren, dan moeten ze op zes dagen tijd vier op vier scoren. Niet vanzelfsprekend met drie opeenvolgende verplaatsingen voor de boeg. Oostende, dat positief staat ten opzichte van de Giants, kan de eerste plaats alleen nog overnemen als de Giants een steek laten vallen én het zelf komend weekend een twee op twee boekt tegen Bergen.

Paris Lee en zijn ploegmaats beginnen vanavond in het Forum van Aalst dus aan wellicht de meest intense 24 uur uit hun carrière. Tony Van den Bosch, de Antwerpse coach van Okapi Aalstar, en Sinjoor Senne Geukens, beiden ex-Giants, lijken klaar om de Giants het vuur aan de schenen te leggen na de Aalsterse overwinning zaterdag bij Kangoeroes Mechelen.

Meer basketbal