© © VRT Joost Joossen

Karolien Debecker stopt met ochtendprogramma op Radio 1: “Gezondheid gaat voor”

Karolien Debecker stopt eind juni na één jaargang al met haar ochtendprogramma Bij Debecker op Radio 1. Dat heeft ze zelf bekendgemaakt via sociale media. “Gezondheid gaat voor. Altijd”, aldus Debecker. De radiomaakster blijft wel bij de zender en krijgt in het najaar een avondprogramma.

gjs

Karolien Debecker, die in september 2018 overkwam van MNM om Jan Hautekiet op te volgen bij Radio 1, schreef op sociale media dat ze stopt met Bij Debecker. Dat ochtendprogramma is elke weekdag van 9 tot 10 uur te beluisteren, en stopt eind juni definitief.

“Ik vind het een moeilijke beslissing want het is een droom om dit programma te presenteren (en ik ben ook gewoon irritant ambitieus)”, aldus Debecker. “Maar gezondheid gaat voor, altijd. Ik maak graag Bij Debecker, het is een bijzonder intens programma, ik krijg veel positieve energie van de vele reacties van luisteraars, waarbij we ook merken dat we een breed publiek aanspreken. Tegelijk ligt het tempo en het ritme hoog en is een dagelijks programma op dit moment moeilijk te combineren met mijn gezinsleven.”

Leukere moeder

Debecker kijkt positief terug op haar ochtendprogramma. “Ik ben blij dat ik vorig jaar uit mijn comfortzone ben gestapt. Het was zoeken en wroeten – die groeipijnen - en ik voelde mij elke dag sterker worden achter de Radio 1-microfoon. Maar toegegeven, ik heb vooral geprobeerd om niet elke dag over mijn wallen te struikelen. Voor de kenners: die zijn groot. Zo’n dagelijks ochtendprogramma combineren met een kleuter van 2 en met een lichaam dat sneller door haar energiereserves heen zit: het is zoeken. En af en toe verzuipen.”

Debecker blijft wel bij Radio 1. Ze krijgt vanaf september van dinsdag tot donderdag een nieuw programma tussen 19 en 20 uur. “Ik weet zeker dat de avond mij op dit moment in mijn leven meer zuurstof zal geven. En vooral: het zal van mij een leukere vriendin en moeder maken.”

Filip Pletinckx, nethoofd van Radio 1, zegt de openheid van Debecker te waarderen, net als de toegankelijkheid die ze bij Radio 1 binnenbrengt. “Die sterkte willen we ook uitspelen in de vooravond van Radio 1 in een nieuw programma. Dat gaan we de komende weken verder ontwikkelen.”

Vastgoed

Jobs in de regio