Werken langs de E17 zorgen voor extra verkeershinder

Werken langs de E17 Foto: bfs

Werken langs de E17 zorgen voor extra verkeershinder

Print
Antwerpen / Linkeroever / Zwijndrecht / Kruibeke -

De uitgestelde fasewissel van de werken langs de E17 tussen Zwijndrecht en Kruibeke gaan vannacht en dinsdagnacht van start. De oprit Kruibeke op de E17 richting Gent zal enkele uren afgesloten zijn. Er wordt een omleidingsweg voorzien. Hou rekening met extra verkeershinder.

Sinds maart zijn er op de E17 tussen Zwijndrecht en Kruibeke in de zijbermen werken aan de gang. Er zijn funderingen geplaatst voor de geluidsbermen en – schermen die hier in de toekomst zullen worden gebouwd. Nu de eerste fase is afgerond verhuizen de werken van de zijbermen naar de middenberm.

Door het slechte weer is de wissel van de eerste naar de volgende fase van de werken uitgesteld. Nu het weer beter is, wordt met de werken gestart. De fasewissel richting Gent start maandagavond om 21 uur en duurt tot woensdagochtend. Richting Antwerpen wordt van fase gewisseld in het weekend van vrijdagavond 17 mei tot maandagochtend 20 mei.

In de nacht van maandag 13 mei op dinsdag 14 mei wordt de oprit Kruibeke richting Gent afgesloten. Er wordt een omleiding voorzien via het op- en afrittencomplex Zwijndrecht. Tijdens de fasewissel worden de wegmarkeringen en dynamische verkeerssignalisatie aangepast en worden er scheidingsblokken en antizichtschermen tussen de rijbaan en de werf geplaatst.

Door deze werken wordt, in beide richtingen, de linkerrijkstrook ingenomen. Omdat de pechstrook als rijstrook in gebruik wordt genomen, blijft het aantal rijstroken wel behouden. Er moet rekening gehouden worden met een verminderd aantal rijstroken en versmalde rijstroken. Ook in de werfzone zijn verschillende snelheidsbeperkingen van kracht.

De te verwachten hinder:

• Richting Gent

Maandag 13/05 op dinsdag 14/05

- 22u-3u: oprit Kruibeke dicht, 2 rijstroken beschikbaar

- 3u-6u: 2 rijstroken beschikbaar, tussen afrit en oprit Kruibeke en tussen afrit en oprit Zwijndrecht 1 rijstrook beschikbaar.

Dinsdag 14/05

- 6u-21u: alle rijstroken beschikbaar, maar versmald

Dinsdag 14/05 op woensdag 15/05

- 21u-5u: 3 rijstroken beschikbaar, tussen afrit en oprit Kruibeke en tussen afrit en oprit Zwijndrecht 2 rijstroken beschikbaar, linker rijstroken ingenomen voor werken

• Richting Antwerpen

Vrijdag 17/05 op zaterdag 18/05

- 22u-0u: 2 rijstroken beschikbaar

- 0u-6u: 1 rijstrook beschikbaar

Zaterdag 18/05

- 6u-13u: 3 rijstroken beschikbaar, tussen afrit en oprit Kruibeke 2 rijstroken

- 13u- 23u: alle rijstroken beschikbaar, maar versmald

- 23u-6u: 3 rijstroken beschikbaar, tussen afrit en oprit Kruibeke 2 rijstroken, linker rijstrook is ingenomen

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Oosterweel

Meer over Oosterweel en overkapping Ring