WERFNIEUWS

We zetten elke werf in de verf.
Zo kan jij er mooi rond.

© HUB

Zeven verdiepingen hoog Park and Ride-gebouw verrijst op de Luchtbal

Aan de Noorderlaan op de Luchtbal, vlak bij het politiekantoor, verrijst volgend jaar een gloednieuwe parkeertoren. Tegen de zomer van 2020 moeten 1.700 bestuurders er hun wagen kwijt kunnen, om vervolgens hun weg richting stad verder te zetten met een duurzaam vervoersmiddel.

joro

Aannemer Antwerpse Bouwwerken start deze zomer met de aanleg van het zeven verdiepingen hoge gebouw, aan de keerlus van de tram op de Noorderlaan, naast het containerpark. De parkeertoren zal 1.700 wagens kunnen herbergen en er komt ook een overdekte fietsenstalling met 440 plaatsen.

Het nieuwe gebouw past in het modal shift-principe dat weggebruikers stimuleert om de wagen aan de kant te laten en op een andere manier naar de stad te komen. Zij zullen in de P+R Luchtbal immers vlot kunnen overstappen op openbaar vervoer, deelwagens en -fietsen.

Naast de P+R Luchtbal staat ook de bouw van een Park en Ride aan de keerlus van de tram op Linkeroever in de steigers. De komende jaren volgen nog meer P+R constructies. Op bepaalde plaatsen worden nieuwe parkeergebouwen geplaatst, terwijl er ook bestaande P+R’s uitgebreid worden. Het nieuwe gebouw aan de P+R Merksem aan de Bredabaan en een uitbreiding van bestaande P+R in Wommelgem zitten in de voorbereidingsfase.

© HUB

MEER OVER werfnieuws

werfwijzer

Leer alles over de werken in Antwerpen.

Verkeer Antwerpen: actuele verkeersinformatie

Aangeboden door onze partners