City Pirates zakt naar derde amateurklasse: “Afgestraft voor ons kwakkelseizoen”

City Pirates slaagde er thuis niet in om het barrageduel tegen Eppegem te winnen. De Merksemnaren maakten het zelf niet af en botsten op een efficiënte tegenstander. Zo zakt de club uit het Jef Mermansstadion naar derde amateurklasse. “Ik ben diep bedroefd”, zegt Serge Flumens.

STIJN DRUANT

“Ik wist dat details bepalend zouden zijn, en zo is ook gebleken”, zuchtte interim-coach Serge Flumens. “We hadden evengoed met 2-0 kunnen gaan rusten. Na die achterstand hebben we nog erg offensief gespeeld, maar het mocht niet zijn. Eppegem had zelfs de 0-3 kunnen maken”, beseft Flumens, die met heel Merksem werkelijk in zak en as zat zondag. “De ontgoocheling is gigantisch. We moeten ons bezinnen, en snel. Evalueren en snel weten waar we volgend seizoen naartoe willen. Ik hoop dat iedereen snel uit een ander vaatje zal tappen en dat de spelers voor de spiegel gaan staan.”

Is verjonging nodig? “Misschien, maar de club zal straks vooral jongens met beleving, betrokkenheid en een sportersmentaliteit willen zien. Jongens zoals Van Den Bogerd, die er altijd alles aan doen”, is Flumens rechtuit. Maar misschien heeft de Merksemse kleedkamer zulke woorden wel nodig. “City Pirates is afgestraft voor een heus kwakkelseizoen. En dat na enkele mooie jaren. Ik ben echt diepbedroefd, ja.”

Meer sportnieuws