© Politie Bodukap

Politie Bodukap verwelkomt fietspatrouilles

De politiezone Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver, Putte) zet vanaf nu ook fietspatrouilles in. Het nieuwe fietsteam bestaat uit vier interventie-inspecteurs die onder andere voor meer zichtbaarheid en aanspreekbaarheid op straat moeten zorgen.

In navolging van heel wat andere politiezones kan nu ook de politie Bodukap een beroep doen op een fietsteam. Vier interventie-inspecteurs maken afwisselend deel uit van de fietspatrouille, die telkens zal bestaan uit twee mensen.

“Het fietsteam vormt een mooie aanvulling op de bestaande diensten van het korps”, klinkt het bij de politie. “Met de fiets kunnen zij bijvoorbeeld op plaatsen komen die met de wagen niet of moeilijk bereikbaar zijn. We denken daarbij aan de fietsostrade, die dagelijks door duizenden mensen gebruikt wordt en onze zone doorkruist. Maar ze zullen ook sneller ter plaatse zijn bij incidenten in parken of op moeilijk bereikbare plaatsen tijdens evenementen. Vanop de fiets kunnen zij zich eenvoudiger tussen de mensen mengen.”

“De fietspatrouilles worden ingezet voor alle projecten waar rond de politie nu al werkt, zoals verkeershandhaving en -begeleiding, diefstal, openbare orde en overlast. Maar ze hebben ook permanente aandacht voor verkeersovertredingen en treden daarbij zowel preventief als verbaliserend op, net als hun collega’s met de wagen.”

De politie is ervan overtuigd dat de inspecteurs vanop hun tweewieler meer kunnen zien dan wanneer ze er met de combi zouden voorbijrijden, wat de veiligheid ten goede komt. “Daarnaast zorgt hun aanwezigheid ook voor meer zichtbaarheid op straat en zijn ze makkelijker aanspreekbaar voor de bevolking. Een bijkomend voordeel is dat ze onveilige verkeerssituaties, slecht geplaatste of ontbrekende verkeersborden en putten in het fietspad kunnen opsporen en melden aan de bevoegde overheid.”

In de opstartfase zal de fietspatrouille eerder occasioneel ingezet worden, maar het is de bedoeling dat dit op termijn zal toenemen. De vier inspecteurs krijgen twee uitgeruste mountainbikes en een functionele uitrusting ter beschikking. “We denken dat de fietsteams, net als in andere politiezones, positieve resultaten zullen bereiken”, klinkt het nog.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio