© rr

Conflict tussen advocaten van moordverdachte

Steve Bakelmans blijft in de cel

De raadkamer in Antwerpen heeft de aanhouding van Steve Bakelmans (39), de man die Julie Van Esepen om het leven heeft gebracht, verlengd.

vdaa

De raadkamer had maar enkele seconden nodig om de voorlopige hechtenis van Steve Bakelmans te verlengen. Bakelmans, die zelf niet aanwezig was op de zitting, zou volgens zijn advocaat Paul Van Rompaey “correct meewerken aan het onderzoek”. De raadsman wilde verder geen toelichting meer verschaffen bij het dossier. “Dat is in het belang van iedereen die in het dossier betrokken is”, aldus Van Rompaey. “Zowel de familie en vrienden van mijn cliënt, maar ook familie en vrienden van het slachtoffer, hebben belang bij rust en sereniteit.”

Het lichaam van Julie werd maandagnamiddag in het Albertkanaal in Merksem teruggevonden. Ze was sinds zaterdagavond vermist. De studente uit Schilde was thuis met de fiets vertrokken richting Antwerpen, waar ze met vriendinnen had afgesproken, maar kwam daar nooit aan.

De discussie over wie verantwoordelijk is voor het feit dat Steve Bakelmans vrij rondliep nadat hij voor een tweede keer schuldig werd bevonden wegens verkrachting, bleef ook vrijdag verder woeden. De Hoge Raad voor Justitie wil onderzoeken waarom de zaak zo veel vertraging opliep voor het hof van beroep in Antwerpen.

Zondag vindt in Antwerpen een stille mars tegen seksueel geweld plaats. De uitvaart van Julie Van Espen vindt zaterdag over een week plaats in Schilde. De nabestaanden van Julie Van Espen hebben nadrukkelijk aan de media gevraagd om geen opnamen te maken in en buiten de kerk.

Nu in het nieuws