Peking start aftelklok richting Olympische Winterspelen 2022

Foto: REUTERS

Peking start aftelklok richting Olympische Winterspelen 2022

Print

Het is vandaag nog precies 1.000 dagen tot de start van de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking. In de Chinese hoofdstad werd vrijdag tijdens een plechtige ceremonie in het olympische park een aftelklok gestart.

“Met deze aftelklok 1.000 dagen voor de Spelen, beginnen we aan een nieuw hoofdstuk in de voorbereiding”, verklaarde de burgemeester van Peking Chen Jining. Op een gigantisch scherm van duizend vierkante meter zal tot het begin van de 24e Winterspelen het aantal dagen worden getoond tot de start van het evenement.

Peking wordt over 3,5 jaar de eerste stad die zowel de Zomerspelen (2008) als de Winterspelen zal hebben ontvangen. Meerdere notabelen, onder wie IOC-vicevoorzitter Juan Antonio Samaranch Junior en acteur Jackie Chan, tekenden vrijdag present.

De Chinese overheid wil de komende jaren zowat 300 miljoen Chinezen (op een totaal van 1,4 miljard) aan het wintersporten krijgen. Daarvoor worden kosten noch moeite gespaard. Zo wordt er voluit geïnvesteerd in de bouw van nieuwe skistations.

Meer sportnieuws