Gaia gaat met “kippenbillen bloot” en verontschuldigt zich bij Poule & Poulette na foute undercoverbeelden

Print
Aartselaar / Antwerpen -

Gaia heeft zich verontschuldigd bij Poule & Poulette. De undercoverbeelden die de dierenrechtenorganisatie donderdag verspreidde, bleken niet gemaakt te zijn in de kwekerij die levert aan de restaurantketen. Na analyse geeft Gaia toe dat er een fout gebeurd is, zo klinkt in een persbericht van Poule & Poulette. De restaurantketen zegt dat Gaia “met de kippenbillen bloot ging”, maar dient geen klacht in. “We hebben gekozen om geen negatieve energie te verspillen en kijken vooruit”, aldus zaakvoerder Frederik Goossens.

Poule & Poulette en Gaia zaten donderdagavond samen nadat die laatste undercoverbeelden had gemaakt in een kippenkwekerij. Op die beelden was mogelijke verwaarlozing te zien in de kwekerij die zou leveren aan de restaurantketen Poule & Poulette. Zo was te zien hoe karkassen tussen nog levende dieren lagen, die grote pikwonden vertoonden.

Vergist van adres

Na analyse geeft Gaia toe dat er een fout gebeurd is. De beelden werden namelijk in een andere kippenkwekerij gemaakt. Gaia had zich vergist van adres en maakte de beelden tien kilometer verderop. “We geven toe dat er een pijnlijke fout gemaakt is”, zegt Michel Vandenbosch van Gaia. “Het is de eerste keer dat dit gebeurt. Maar als we fout zijn, moeten we dat kunnen toegeven.”

“Gaia ging met de kippenbillen bloot en heeft toegegeven dat het zich vergist heeft. Helaas was het kwaad allang geschied, want we kregen gisteren zeker duizend boze mails binnen”, laat zaakvoerder Frederik Goossens van Poule & Poulette weten.

De restaurantketen nam advocaat Walter Damen in de arm, maar koos ervoor geen klacht in te dienen. “We betreuren uiteraard de onterechte imagoschade, maar kozen voor dialoog. Het had geen zin om daar negatieve energie in te steken”, legt Goossens uit. “We willen samen met Gaia verder werken aan het dierenwelzijn van de kippen. We voelen dat we daarin een voortrekkersrol moeten en kunnen spelen.

Kernwaarden

De restaurantketen stelt hele duidelijke kernwaarden voorop. “Dierenwelzijn is belangrijk. Net als de traceerbaarheid van de kippen, het feit dat het om Belgische kippen gaat en dat ze in de kwekerij gezond voer krijgen.”

Poule & Poulette is een keten van kippenrestaurants en heeft zeven filialen in Antwerpen, Gent, Brussel, Mechelen en Brasschaat.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio