© bfs

© bfs

© bfs

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Treinverkeer tussen Lokeren en Sint-Niklaas blijft nog dagenlang onderbroken: 5.885 dwarsliggers beschadigd

Het ongeval met een goederentrein van donderdag waardoor het treinverkeer tussen Lokeren en Sint-Niklaas onderbroken is, zal nog tot dinsdagmorgen voor hinder zorgen. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel, die 5.885 dwarsliggers moet vervangen.

jvh

GVA+ Ontspoorde goederentrein richt ravage aan langs spoorlijn

Na een probleem met een wiel reed de trein nog een tijdje door, waardoor er schade aan de spoorinfrastructuur is over een afstand van vier kilometer. Er was ook grote schade aan het station van Sinaai, een deelgemeente van Sint-Niklaas. De boordstenen van het perron zijn vernield en de brokstukken beschadigden ook afsluitingen van woningen en auto’s.

De schade is erg groot, zegt woordvoerder Thomas Baeken van Infrabel. “Zo moeten er liefst 5.885 dwarsliggers vervangen worden. Aan één overweg moet de wegbekleding vervangen worden en er moeten 250 meter perronboorden vernieuwd worden. Ook tientallen meters bekabeling van de seininrichting, veiligheidssystemen en stroomspoorkringen voor sensoren en detectiesystemen moeten vervangen worden.”

Infrabel zet zes spoorwegkranen en drie bulldozers in. “Er wordt continu gewerkt, dag en nacht. We stellen alles in het werk om opnieuw treinen te kunnen laten rijden tussen Lokeren en Sint-Niklaas tegen dinsdagochtend. Als alles volgens planning verloopt moet de schade hersteld zijn tegen 4 uur ‘s ochtends.”

MEER OVER NMBS

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio