CoolCat winkels dicht, webshop blijft bestaan

(archiefbeeld) Foto: ISOPIX

Mode

CoolCat winkels dicht, webshop blijft bestaan

Print

Alle winkels van modeketen CoolCat verdwijnen binnenkort uit het straatbeeld. Dat heeft de Nederlandse kledingketen zelf bevestigd in een persbericht.

Ondanks de sterke wil om een deel van de winkels open te houden, heeft het merk aangekondigd de fysieke deuren te sluiten. Online blijft het merk wel springlevend en kiest het voor de merknaam ‘CoolCat Junior omdat de keten enkel nog kinderkleding zal verkopen. “De verschuiving van fysieke winkels naar online bestellen, is een logische keuze’, staat te lezen op Fashion United. “Het rechtvaardigt onze beslissing om het merk alleen online voort te zetten.”

Nieuw concept

Is de sluiting van de fysieke winkels dan definitief? Volgens het persbericht alvast niet. “De komende maanden gaan we bekijken of het haalbaar is om een nieuw winkelconcept uit te denken voor een aantal winkels. Hoe we dat concreet gaan aanpakken, moet de toekomst uitwijzen.”

Coolcat vroeg op 18 maart het faillissement aan omdat het naar eigen zeggen niet langer kon voldoen aan de uitdagende marktomstandigheden.

NIET TE MISSEN