© RR

Meer dan 300.000 keer bekeken: basisschool scoort met kinderrechtenvideo

GO! basisschool De Blokkendoos schreef zich eerder in voor het Unicef Kinderrechten Filmfestival. Het aantal views op internet bezorgt hun eigengemaakte film alvast een finaleplaats.

jw

Net voor de krokusvakantie maakten leerlingen van het zesde leerjaar van de GO! Basisschool De Blokkendoos een kortfilm over kinderrechten, waarin ze ook zelf acteerden. De Aartselaarse school is de enige uit Vlaanderen die dit jaar aan het project deelneemt. Alle inzendingen zijn te bekijken via YouTube. De films die er het meest en langst bekeken worden, winnen een finaleticket.

“Naast het feit dat nadenken over een goed kinderrechtenverhaal leerzaam is, vonden de kinderen het een geweldige ervaring”, zegt filmcoach Freek Commandeur. “Door hun film weten ze nu veel meer over de rechten van kinderen én zijn ze ook een beetje YouTube-sterren.”

Meer dan 50 films gingen in première. De Aartselaarse prent kreeg de titel ‘Gezond alarm’ en handelt over het recht op gezondheidszorg en gelijke behandeling. Het werk haalde binnen twee weken meer dan 300.000 views, en raakte daarmee in de finale.

De grote finale van het filmfestival is op vrijdag 28 juni 2019 in bioscoop Pathé Tuschinski in Amsterdam. Je kunt de film van De Blokkendoos bekijken via YouTube.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio