ROYALS. Koningin Máxima maakt het mooie weer in betaalbaar pak. En Brits paleis gaat in de fout

Celebs

ROYALS. Koningin Máxima maakt het mooie weer in betaalbaar pak. En Brits paleis gaat in de fout

Print

Deze week stond volledig in het teken van de geboorte van ‘Baby Sussex’, maar ook royals buiten Groot-Brittannië beleefden boeiende momenten. Alle weetjes en roddels uit adellijke kringen op een rij.

Groot-Brittannië stond (en staat nog steeds) in rep en roer door de komst van de nieuwe royal baby, die mag aangesproken worden als ‘Master Archie’. In het kader daarvan werd elk detail rond de geboorte en de voorstelling van het jongetje in de Britse pers uitgespit. Zo kwam er een opvallend foutje aan het licht.

Het is gebruikelijk dat nieuwe leden van de koninklijke familie een pagina met de eigen naam krijgen op de officiële site van het paleis: Royal.uk. Die eer komt ook de kleine Archie toe. Alleen was de informatie op de webpagina zodanig fout, dat het tot hilariteit leidde op de sociale media. De jongen werd immers omschreven als “de eerste zoon van de hertog en de hertogin van Cambridge”. Dat zou dus betekenen dat hij de eerstgeborene is van… Kate Middleton en prins William. Cambridge moest hier dus Sussex worden. Het werk van een verstrooide webmaster?

 

 

De komst van de baby leidde ook tot een heleboel felicitaties. Naast de grappige boodschap van prins William, die zijn broer verwelkomde in het clubje van slapeloze ouders, lieten ook prins Charles en Camilla Parker Bowles van zich horen. “We kunnen niet meer verheugd zijn met dit nieuws en kijken er reikhalzend naar uit om de baby te ontmoeten”, zei de eerste in lijn voor de troon aan het publiek tijdens een werkbezoek in Berlijn.

Koningin Elizabeth heeft de jongen intussen ook ontmoet en de 93-jarige vorstin was volgens de Britse pers niet te verlegen om een gemeen grapje te maken. “Godzijdank, hij heeft niet de oren van zijn vader”, zou ze al lachend gezegd hebben. Ze is niet de eerste royal die een scheve opmerking geeft over een pasgeborene. Haar man prins Philip zei bij het aanschouwen van hun zoon prins Charles, 70 jaar geleden, dat hij op pudding leek. En prins Charles zelf was verbaasd dat zijn zoon een zoon was - hij wilde liever een meisje - en op de koop toe nog roodharig was ook.

ROYALS. Koningin Máxima maakt het mooie weer in betaalbaar pak. En Brits paleis gaat in de fout
Foto: AFP

 

 

Harry in Nederland

Veel vaderschapsverlof zit er niet meteen in voor de Britse prins Harry. Hij zakte donderdagmorgen, drie dagen na de geboorte van zijn zoontje Archie, af naar de Nederlandse stad Den Haag. Daar was hij op prospectie voor zijn Invictus Games, die in 2020 plaatsvinden bij onze noorderburen. Hij mocht er onder meer de Sportcampus in het Zuiderpark openen en kreeg een presentatie van het programma van volgend jaar. Prins harry zette de eerste Invictus Games in 2014 op poten en wil hiermee fysiek en mentaal gewonde militairen motiveren om te sporten. Eerder vormden het Australische Sydney, het Canadese Toronto en Londen al het decor voor het sportevenement.

ROYALS. Koningin Máxima maakt het mooie weer in betaalbaar pak. En Brits paleis gaat in de fout
Prins Harry maakte ook een fietstochtje Foto: Photo News

Tijdens het fietstochtje maakte de prins kennis met voormalig soldaat Dennis van der Stroon. De twee raakten aan de praat en de royal was bijzonder openhartig over zijn moeder, prinses Diana. “Ik vertelde Harry over mijn moeder (zij overleed in 2015 aan kanker, red.) en we hadden het over onze gedeelde ervaring om een moeder te missen”, zei Dennis. “Hij zei dat het missen van een moeder net is als het missen van een soort van veiligheid. En hoe je die veiligheid als een zoon nodig hebt, maar die wegvalt weg als je je moeder verliest.” Op dezelfde dag mocht de prins trouwens nog cadeautjes voor zijn zoon in ontvangst nemen.

Peter Clooney?

Intussen mogen we George Clooney uit de lijst met opties halen met potentiële peetvaders van baby Archie. Begin deze week deden geruchten de ronde dat hij de perfecte peter zou zijn omdat hij en Archie op dezelfde dag verjaren, maar de acteur heeft de roddel ontkend in een interview met Extra. “Iedereen houdt van zijn roddeltjes, maar deze is niet waar. Je wil me echt niet als peter van iemand zien”, zei de 58-jarige ster en papa van tweeling Alexander en Ella (2) al lachend.

Máxima in Zara

Dat de Nederlandse koningin Máxima een uitmuntend gevoel heeft voor stijl is geen nieuws. En die stijl hoeft niet altijd peperduur te zijn. Dat bewees ze eerder deze week opnieuw tijdens een bezoek aan Make-A-Wish Nederland in Hilversum. De blonde vorstin verbaasde in een betaalbaar, zonnegeel pak van bij de Spaanse modeketen Zara. Dat bestaat uit een ruimvallende blazer met dubbele rij knopen, te koop voor 89,95 euro. De bijpassende pantalon met wijde broekspijpen hangt in de rekken voor 49,95 euro. De koningin combineerde het ensemble met een zwart T-shirt, zwarte oorbellen, een zwarte clutch van Carlend Copenhagen en zwarte stiletto’s. Stralen zoals Máxima: probeer het vooral ook zelf.

ROYALS. Koningin Máxima maakt het mooie weer in betaalbaar pak. En Brits paleis gaat in de fout
Foto: Photo News
NIET TE MISSEN