TREND. Bloemen, strepen, stippen: spelen met prints

Mode

TREND. Bloemen, strepen, stippen: spelen met prints

Print

Op de sociale media en de catwalks lijkt het kinderspel. Prints worden volop gemixt en gematcht, maar als je zelf met verschillende prints aan de slag gaat, lijk je wel weggewandeld uit het circus. Even spieken bij fashionista’s en het lukt je wel.

Tip 1: Kies voor prints van dezelfde ‘familie’. Met ruitjes op ruitjes, bloemen op bloemen of strepen op strepen zit je gegarandeerd goed. Door dezelfde prints in verschillende groottes of kleuren bij één te brengen zorg je voor contrast.

 

Tip 2: Combineer verschillende prints in hetzelfde kleurenpalet. Verschillende prints in dezelfde tinten grijs, blauw of geel zorgen ervoor dat alle onderdelen van jouw outfit in elkaar overvloeien en één geheel vormen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Women in suites ! #modernstitches #modernstitchesmag #fashion #style #womeninsuites #womeninfashion

A post shared by Modern Stitches Magazine (@modernstitches) on

Tip 3: Ga voor strepen. Strepen zijn het gemakkelijkst met andere prints te combineren. Bijna elke print doet het goed met strepen: strepen met blokjes, strepen met dierenprints, strepen met stippen … Ideaal voor beginners.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@fashiontomax @prada

A post shared by Street Style Gallery (@streetstylegallery_) on

Tip 4: Ook dierenprints zijn een veilige keuze. Dat lijkt misschien niet evident, maar met dierenprints kan je veel richtingen uit. Gebruik gerust verschillende dierenprints door elkaar of voeg er strepen of stippen aan toe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Layering, Ganni Fall Collection, 2019 Ganni show, Copenhagen, February 2019

A post shared by authressive (@authressive) on

Tip 5: Beperk het kleurenpalet en de hoeveelheid patronen bij bloemenprints. Bloemenprints zijn het allermoeilijkst te matchen. Als je ze onderling met elkaar wil matchen, doe je er goed aan om het bij één bloemenprint in één kleurtje te houden en er nog een tweede print aan toe te voegen die zeker die ene kleur bevat of kies je best voor een piepkleine bloemenprint in combinatie met een drukke, grote print.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@streetstylespy #mfw #fashiontrends #stylish #fashion #mixingprints #streetstylegallery

A post shared by Street Style Gallery (@streetstylegallery_) on

 

NIET TE MISSEN