© BELGA

Dodelijk ongeval in Antwerpse haven: arbeider (58) komt om het leven

Bij een ongeval in de Antwerpse haven is donderdag een dodelijk ongeval gebeurd. Aan de Europa terminal viel een man van 58 uit een straddle-carrier. Dat gebeurde op 12 meter hoogte. De man overleed ter plaatse. Alle activiteiten op de kaai werden voor vandaag stilgelegd.

jtp

Mogelijk was het slachtoffer op het moment van het ongeval op kaai 869 als “peter” een nieuwe chauffeur aan het opleiden bij werkgeversorganisatie CEPA. De man zou op 12 meter hoogte naar beneden gevallen zijn uit de cabine toen een ruit brak.

“Ik kan helaas bevestigen dat er vandaag een ongeval gebeurd is op de Euroterminal van PSA”, bevestigt Caroline Creve van terminaluitbater PSA. “Het slachtoffer was een straddle-carrierchauffeur die hierbij is overleden. De exacte omstandigheden van het ongeval zijn op dit moment nog niet gekend. Nu gaat onze aandacht in eerste instantie uit naar de begeleiding van de familie en de collega’s van het slachtoffer.”

Omdat de verslagenheid onder de collega’s groot is, beslist de kaaileiding om alle dokwerkers vandaag naar huis te sturen. Het slachtoffer, de 58-jarige Dominique Brams uit Deurne, genoot veel aanzien onder zijn collega’s. Niet alleen was hij erg joviaal, hij had ook tonnen ervaring: hij was al 28 jaar actief in de haven. Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, wordt verder onderzocht.

MEER OVER Haven Antwerpen

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio