© Dirk Vertommen

Man misbruikt eigen dochter honderden keren: zeven jaar cel, maar niet onmiddellijk aangehouden

Een 37-jarige man uit Bonheiden is door de Mechelse correctionele rechtbank veroordeeld tot zeven jaar cel voor het jarenlange misbruik van zijn eigen dochter. Hoewel het Openbaar Ministerie de onmiddellijke aanhouding vroeg, ging de rechtbank er niet op in.

tdk

De feiten kwamen eind 2016 aan het licht. Toen was het slachtoffer bijna 17. Ze verbleef bij haar vriend en wou niet meer naar huis. “Toen de politie erbij werd gehaald, vertelde ze welke nachtmerrie ze jarenlang had meegemaakt”, zei de openbare aanklager. “Toen ze acht jaar oud was begon haar vader haar seksueel te misbruiken. De feiten speelden zich thuis af, maar ook in een appartement aan zee. Na een tijdje gaf de man het misbruik schoorvoetend toe, al zei hij dat het zijn dochter was die zijn hand had vastgenomen en het op haar intieme zone had gelegd. Hij verklaarde zelfs dat hij dacht dat ze het leuk vond.”

De advocaat van het meisje had het voor de meeste degoutante zaak uit zijn hele carrière. “Negen jaar lang is het kind misbruikt. Waar ze ook was. Hij liet geen enkele mogelijkheid onbenut om haar te kunnen verkrachten. En hij sloeg toe op momenten dat het meisje zwak was: wanneer ze moe was, toen ze sliep of verdrietig was.”

“Mijn cliënte is op negen jaar tijd honderden keren misbruikt door haar vader. En dat de man verklaart dat zijn dochter het zelf wou en graag had, is helemaal te gek voor woorden”, aldus nog advocaat Yves Vekemans.

Het Openbaar Ministerie vroeg om de man onmiddellijk aan te houden. Advocate Elke Goossens stelde dat haar client altijd heeft meegewerkt aan het onderzoek en zich ondertussen ook laat behandelen voor zijn problematiek. “Hij heeft vast werk en een vast adres. Bovendien woont ook zijn familie hier in de buurt. Hij zal niet proberen om zich aan zijn straf te onttrekken.”

De drie rechters van de correctionele rechtbank volgden dat pleidooi en spraken de onmiddellijke aanhouding niet uit. De man zal zich, als er geen beroep volgt, binnenkort aan de gevangenis moeten aanbieden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen