© RR

BuSO Kristus Koning bouwt eigen abdij

Vanaf zondag 12 mei start het orthopedagogisch centrum Clara Fey met een feestweek. Zondag is het opendeurdag. De leerlingen en leerkrachten van BuSO Kristus Koning bouwden daarvoor een prachtige abdij na. Een urban trail sluit op 17 mei de week af.

ella

Dat er talent zit in BuSO Kristus Koning mag duidelijk zijn. Het eerste pronkstuk is de abdij. Alle afdelingen hebben hieraan meegewerkt. Uit hout en metaal werd een imposante inkompoort en ommuring gemaakt. Die werden geschilderd. De eerstejaars uit het observatiejaar ontfermden zich over de prachtige glasramen. Het resultaat is een verbluffend kunstwerk. In de zelfgemaakte abdij, omgetoverd tot gezellig café, zijn alle bezoekers welkom voor onder meer het enige echte Trappistenbier van Westmalle. “Het is een uniek concept geworden”, menen Bart Berghmans en Paul Van Thillo, praktijkleerkrachten én bedenkers van dit bouwwerk.

Op 17 mei leren sportievelingen dan weer al lopend het OC kennen. De clara fey trail loodst u langs de historische setting van het OC, de architecturale parels van de Kristus Koning basisschool, de serres en gebouwen van het BuSO en de nieuwbouw van het BuBaO Sint-Rafaël. Starten kan tussen 17.30 en 19.30u.

Opendeurdag op 12 mei, van 13 tot 17u, Bethaniëlei 5, Sint-Job. Inschrijven voor de trail op 17 mei: www.clarafey.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners