© Jan Brys

Parkvijver staat zo goed als droog, maar “oplossingen kosten handenvol geld”

De vijver in het gemeentepark van Kapellen staat zo goed als droog. Volgens de bevoegde schepen Frederic van Haaren (Open Vld) is dat niet alleen te wijten aan de droogte. Maar een oplossing is moeilijk te vinden.

jbr

Het Kapelse schepencollege heeft al enkele opties bekeken. “Maar wat we ook doen, het zou veel geld kosten. Er zijn meerdere redenen voor deze droge vijver. Uiteraard heeft het de laatste maanden veel te weinig geregend. We zitten nu blijkbaar met het waterpeil op het niveau van een normale zomer. Anderzijds is er de ondergrondse parking, het project aan de Streepstraat en de bouw van het nieuw centrum. Die projecten nemen heel wat water weg”, weet van Haaren.

“We zouden een deel van de vijver kunnen afdammen en op die manier een gedeelte met water behouden, maar dat zou voor de bomen nefast kunnen zijn. Een andere optie is de aanleg van een kleilaag om het aanwezige water beter te behouden. Maar dat is ook een dure optie, net als het oppompen van water. Gelukkig zit er geen vis in de parkvijver. Maar we hopen alleszins een oplossing te vinden.”

De regen die de komende dagen wordt voorspeld, is uiteraard de beste oplossing voor dit probleem.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners