© Kioni Papadopoulos

Poppy biedt nu ook deelsteps aan

Na deelwagens en -scooters komt het deelplatform Poppy nu ook met deelsteps. Het wordt dan na Bird de tweede aanbieder van dit soort vervoersmiddel in Antwerpen. Poppy start met tientallen steps binnen de Ring, en wil snel uitbreiden naar tweehonderd deelsteps. Het gebruik van de step kost 1 euro bij vertrek, en nadien 15 cent per minuut.

svw/blg

Poppy ging in januari 2018 van start in Antwerpen en breidde vorige week nog uit naar Brussel. Het deelplatform heeft intussen al 40.000 gebruikers. Bij het aanbod van auto’s en scooters komen nu ook steps. “Voor het eerst kunnen we nu ook mensen zonder rijbewijs een Poppy aanbieden”, zegt Nick Van Den Eynde van Poppy. “Deelsteps zijn een gemakkelijke manier om door de stad te reizen.”

Het gebruik van een Poppy-step kost 1 euro bij vertrek en vervolgens 15 cent per minuut. De eerste exemplaren zijn beschikbaar in het gebied binnen de Antwerpse ring en slechts voor wie zich eerst registreert op deze website. Poppy zal zelf instaan voor het laden en onderhouden van de toestellen.

Vertrouwd beeld geworden

Eerder plaatsten ook Bird en Troty al elektrische deelsteps in de Scheldestad. “Op korte tijd is de step een vertrouwd beeld geworden in Antwerpen”, zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). “De vraag was tot nu toe steeds groter dan het aanbod. Dat Poppy daar nu zo snel op kan inspelen, is een goede zaak.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen