© Photo News

Bolingo moet voor World Relays afhaken met achillespeesblessure

Cynthia Bolingo moet door een achillespeesblessure forfait geven voor de World Relays komend weekend in het Japanse Yokohama met de Belgian Cheetahs en de Belgische Mixed Relay. Dat bevestigde de atlete zelf op Instagram. Zonder de zilveren medaillewinnares van het afgelopen EK indoor op de 400 meter slinken de kansen van de Belgen gevoelig.

“Jammer genoeg zal ik niet kunnen deelnemen aan de World Relays”, begon Bolingo op Instagram. “Zaken gaan niet altijd zoals gepland, zeker in de carrière van een atlete. Er zijn hoogtes en laagtes. Ik laat jullie gokken op welk punt ik nu ben ... Maar ik ga verder en vertrouw erop dat wanneer ik deze terugval ben te boven gekomen, het me een betere atlete zal maken. Ik moet onthouden: ‘what does not kill you, makes you stronger’.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De drie Belgische aflossingsploegen, de Belgian Tornados, de Belgian Cheetahs en de Mixed Relay, zijn op missie in Japan. Daar proberen ze zich komend weekend op de 4x400 meter te plaatsen voor het WK atletiek in Doha later op het seizoen. De Cheetahs zagen eerder ook al vaste waarden Justien Grillet en Margo Van Puyvelde geblesseerd afhaken. Bij de Tornados viel Kevin Borlée dinsdag uit met een hamstringblessure.

Voor zowel de Cheetahs, de Tornados als de Belgische Mixed Relay staan zaterdag de reeksen op het menu en zondag de finale. De Cheetahs en de Tornados hebben top 10 nodig om zich te plaatsen voor het WK, voor de Mixed Relay volstaat top 12.

Meer sportnieuws