Model met missende tand straalt in Primark-campagne

Foto: Primark

Beauty

Model met missende tand straalt in Primark-campagne

Print

Modellen met een maatje meer zie je tegenwoordig her en der opduiken in modecampagnes, maar eentje met een missende voortand? Dat is toch iets nieuw. De Ierse winkelketen Primark pakte ermee uit op Instagram en kan daarvoor op veel lof rekenen.

Primark deelde op Instagram een foto van twee stralende modellen voor zijn nieuwste badmodecampagne: de ene is plus-sizemodel Lucy Knell, de andere is Symone Lu. Lu is een model dat aan een stevige opmars bezig is, zo werd ze dit jaar nog getipt als een van de ‘meest interessante gezichten’ voor de New York Fashion Week. Dat interessante gezicht heeft ze onder meer te danken aan haar gebit en meer bepaald een missende voortand.

Op de campagne komen dan ook heel wat positieve reacties. Daaruit blijkt dat heel wat mensen niet alleen druk ondervinden om er slank uit te zien, maar ook om een perfect gebit te hebben. “Toen ik achttien was miste ik vier maanden een voortand na een ongeval. Mijn zelfvertrouwen leed er flink onder en ik was te beschaamd om te praten of te lachen. Indien ik die foto toen had gezien, zou dat een groot verschil gemaakt hebben”, zegt iemand in de reacties op Instagram.

Meer diversiteit 

Eerder deze week deed ook die andere grote winkelketen H&M met haar badmodecampagne een duit in het zakje voor meer diversiteit in de modewereld. Het schakelde daarvoor het Nederlandse plus-sizemodel Jill Kortleve in.

 

NIET TE MISSEN