KVV Duffel legt bij voor aanleg kunstgrasveld

Dirk Lauwerys, Paul Crauwels, voorzitter Geert Van Houtven, burgemeester Sofie Joosen en Ivo Magriet. Foto: Gemeente Duffel

KVV Duffel legt bij voor aanleg kunstgrasveld

Print
Duffel -

KVV Duffel kan nog dit jaar voetballen op een kunstgrasveld. De aanleg werd op de gemeenteraad goedgekeurd. De club legt via een maandelijkse huur 150.000 euro bij.

De gemeente kocht in 2016 de voetbalterreinen in de Heidestraat om de toekomst van KVV Duffel veilig te stellen. “Na de aankoop bleken heel wat investeringen aan de terreinen noodzakelijk. Bovendien werden de velden onbespeelbaar bij slechte weersomstandigheden en moest de club daardoor trainingen en wedstrijden afgelasten. De aanleg van een kunstgrasveld is dan ook een win-win voor de club en de gemeente. Zo zorgen we er samen voor dat de voetballertjes van KVV Duffel hun favoriete sport in goede omstandigheden kunnen beoefenen”, zegt burgemeester Sofie Joosen (N-VA).

Geert Van Houtven is een tevreden voorzitter. “In ruil voor een jaarlijkse huur van 10.000 euro aan de gemeente realiseren we een kunstgrasveld. Ik ben zeker dat onze investering gaat renderen voor onze jeugdspelers en onze club verdere groeikansen kan geven. Gedurende de vijftien jaar dat deze huurovereenkomst loopt, krijgen we bij KVV Duffel de juridische zekerheid dat we op het veld kunnen spelen.”

De aanleg van het kunstgrasveld kost 400.000 euro.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio