© Twitter @BoudryPieter

Onlinecampagne Geens over seksueel geweld stopgezet

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) en zijn campagneteam hebben een campagnebanner rond een strengere aanpak van seksueel misbruik maandagavond, na de moord op Julie Van Espen, offline gehaald.

rvs

De banner, die te zien was op sociale media, verwees naar de campagnewebsite “De werken van Geens” (www.dewerkenvangeens.be), met de realisaties van de minister van de afgelopen legislatuur. “Dankzij Geens wordt seksueel geweld strenger aangepakt”, luidde het in de bewuste banner. De boodschap moest verwijzen naar initiatieven die Geens de voorbije jaren nam rond de aanpak van seksuele misdrijven.

In de context van de moord op Julie Van Espen vinden de minister en zijn team het niet langer gepast om de online boodschap over seksueel strafrecht verder te laten lopen. De bannercampagne is maandagavond iets voor 18 uur stopgezet, zei Tom Smeets van het communicatiebureau achter de campagne op twitter. Dat de banner later op de avond ook nog te zien was, is te wijten aan “vertraging” bij de stopzetting, die buiten de controle van het communicatiebureau valt.

De 39-jarige verdachte van de moord op Julie Van Espen was al tweemaal veroordeeld voor verkrachting. Hij was vrij in afwachting van het proces in beroep over één van die verkrachtingen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER