© RR, Jan Van der Perre

Steve Bakelmans bekent: aangehouden voor moord op Julie Van Espen (23)

Steve Bakelmans (39) heeft maandagavond bekend dat hij Julie Van Espen (23) heeft gedood. Dat bevestigt een bron dicht bij het onderzoek aan onze redactie. Hij probeerde haar eerst te verkrachten, maar de jonge vrouw verzette zich hevig. Daarop heeft hij haar doodgeslagen. Bakelmans is aangehouden voor moord.

sare, dvd

LEES OOK. Rechtbank reageert: zo is het proces tegen Steve Bakelmans verlopen

De dakloze Steve Bakelmans werd maandag opgepakt in Leuven nadat het gerecht een opsporingsbericht had verspreid in de zoektocht naar “een belangrijke getuige”. In werkelijkheid was hij de hoofdverdachte, onder meer omdat hij was gefilmd terwijl hij de fietsmand van Julie in de hand had.

Bakelmans werd meteen urenlang uitgehoord door de speurders. Maandagavond ging hij over tot een bekentenis. Hij gaf toe dat hij Julie om het leven heeft gebracht, maar vertelde er volgens onze informatie wel bij dat hij niet de bedoeling had om haar te doden. Zijn advocaat bevestigt dinsdag dat hij heeft bekend, maar geeft verder geen commentaar.

Vandaag werd hij voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste om hem aan te houden. Vrijdag verschijnt hij voor de raadkamer, die over zijn verdere aanhouding zal moeten beslissen.

Uren later gedumpt

Volgens onze informatie verklaarde Bakelmans dat hij geprobeerd heeft om Julie te verkrachten. Ze verzette zich hevig, waarna hij haar naar eigen zeggen geslagen zou hebben. Uren na haar dood zou hij het lichaam zijn komen ophalen om in het water te dumpen.

Steve Bakelmans heeft een ellenlang strafblad. Hij werd veroordeeld voor twee verkrachtingen en ook voor onder andere diefstallen en bedreigingen. In 2017 veroordeelde de correctionele rechtbank hem tot vier jaar cel voor een verkrachting, maar de onmiddellijke aanhouding werd niet uitgesproken en Bakelmans tekende beroep aan. Volgens het hof van beroep in Antwerpen werd die zaak nog niet behandeld wegens een gebrek aan personeel.

LEES OOK. Rechtbank reageert: zo is het proces tegen Steve Bakelmans verlopen

MEER OVER Julie Van Espen

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio