Coca-Cola komt met een nieuwigheid: mixdrankje voor in je cocktail

Foto: Shutterstock

Food

Coca-Cola komt met een nieuwigheid: mixdrankje voor in je cocktail

Print

Coca-Cola lanceert vier kruidige mixdrankjes om te drinken samen met donkere spirits zoals rum, whisky en bourbon. De drankjes werden gemaakt in samenwerking met enkele bekende mixologisten.

De rum-cola is een klassieker onder de cocktails, maar daar wil Coca-Cola nu een twist aan geven. Net zoals er de afgelopen jaren talloze tonics werden gelanceerd om bij de gin te drinken, komt de frisdrankenproducent met enkele kruidige cola’s om bij een donkere spirit te gieten.

Voor het eerst zocht Coca-Cola ook hulp van buitenaf en werden enkele mixologisten aangesproken om mee te werken aan de drankjes. Dat resulteerde uiteindelijk in de vier smaken Smoky, Spicy, Woody en Herbal. Tussen de ingrediënten prijken onder meer citroengras, rozemarijn, jasmijn en muskuszaad.

Cuba Libre

“Coca-Cola heeft altijd een synergie gehad met donkere dranken en klassieke cocktails, denk maar aan de iconische Cuba Libre of de bekende mix whisky-cola. Met de opmars van mixdrankjes, zijn we verheugd om de lancering van de Signature Mixers aan te kondigen, een specifiek assortiment dat gemaakt is om te mixen met donkere dranken”, klinkt het bij de frisdrankenproducent.

De drankjes worden in juni in het Verenigd Koninkrijk gelanceerd, daarna volgt ook ons land.

 

NIET TE MISSEN