Feestje zet verkeersvrije maand Heuvelplein in

Jens Laakens zorgde, samen met Dofkapel en Pink Cadillac, voor ambiance op de feestelijke startdag. Foto: Margo Tilborghs

Feestje zet verkeersvrije maand Heuvelplein in

Print
Essen -

Dankzij het project Veerkrachtige Dorpen hebben heel wat Essenaren de afgelopen maanden nagedacht over de toekomst van het Heuvelplein. Zaterdag werd het startschot gegeven voor een één maand durend verkeersvrij Heuvelplein.

Het is tijdens de maand mei gezellig vertoeven op het Heuvelplein. Het waren de Essenaren zelf die tijdens vier brainstromsessies mochten aangeven hoe ze het plein aangenamer en leefbaarder wilden maken. Het resultaat is een reeks activiteiten voor jong en oud op het voor één maand verkeersvrije Heuvelplein. Het was de eer aan Dofkapel om het plein feestelijk te openen. Tijden het happy hour trakteerde de gemeente op een gratis vat en hapjes. Ondertussen konden de kinderen genieten van kinderanimatie, een springkasteel en kindergrime. Later op de avond kon je rocken en swingen met de band Pink Cadillac. Jens Laalkens met Jan Mees & Sam Wauters sloten de eerste avond sfeervol af. De hele maand kan u voor tal van activiteiten en optredens terecht op het Heuvelplein. Op het einde van de maand volgt een evaluatie.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio